- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εφοπλιστές για απεργία ΠΝΟ: Απρόβλεπτες συνέπειες στον τουρισμό
24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ στις 3 Ιουλίου
Οι προτάσεις μας προς την ΠΝΟ ξεπερνούν τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αναφέρουν οι ακτοπλόοι.
«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ) με αφορμή την κήρυξη 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη 03/07 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Ο ΣΕΕΝ αναφέρει ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια με σημαντική περαιτέρω αύξηση μετά την 1/1/2020, λόγω του νέου τύπου περιβαλλοντικού καυσίμου, ενώ τονίζει ότι πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις με την ΠΝΟ και δεν υπήρξε καμία κωλυσιεργία εκ μέρους μας.
«Τα θέματα που αφορούν τη ναυτεργασία και τη στελέχωση των πλοίων δεν είναι θέματα τα οποία έχει αρμοδιότητα να επιλύσει ο Σύνδεσμός μας, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δεδομένου ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος της Ελληνικής Ναυτιλίας» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι εκφράζοντας την έκπληξη τους για τη μη αποδοχή της πρότασής αλλά και για την προκήρυξη απεργίας εν μέσω τουριστικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία.
ΠΝΟ: Ο ΣΕΕΝ ακολουθεί τακτική κωλισιεργίας
«Ο ΣΕΕΝ, ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η Διοίκηση της ΠΝΟ καλεί επίσης τον ΣEΕΝ και τις λοιπές εφοπλιστικές οργανώσεις να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες ναυτεργάτες, οι οποίοι όπως αναφέρει με ιδρώτα, αίμα και μόχθο αλλά και ακατάπαυστη εργασία στα πλοία κάτω από εξοντωτικά ωράρια, συνεισφέρουν καθοριστικά στην διατήρηση του ζωτικού για την οικονομία της χώρας μας πυλώνα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κατάκτηση της κορυφής στο World Cup στο Σίδνεϊ
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν σήκωσαν το τηλέφωνο»
Στη μάχη της κατάσβεσης 14 εναέρια μέσα -112 για εκκενώσεις 4 περιοχών
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής πριν πάρει διαστάσεις η πυρκαγιά
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Σηκώθηκαν 12 εναέρια μέσα
Πρώτοι θα καταθέσουν οι συγγενείς του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας,
Επείγουσα εισαγγελική έρευνα
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στον ΧΥΤΑ
Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή
Ο τραγουδιστής απήγγειλε αντί να ερμηνεύσει το τραγούδι «Γιάννης ο φονιάς»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.