- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται αυξήσεις στα σουβλάκια -Κοντά στα 3 ευρώ το ένα
Από την 1η Μαΐου, εξαιτίας της αύξησης της τιμής του κρέατος
«Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει», λέει ιδιοκτήτης ψητοπωλείου
Η τιμή του αγαπημένου γρήγορου φαγητού των Ελλήνων αναμένεται να αυξηθεί από 10% έως 15% από την 1η Μαΐου εξαιτίας της αύξησης της τιμής του κρέατος.
Σύμφωνa με ιδιοκτήτες ψητοπωλείων οι οποιοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν Σωματείο Ψητοπωλών προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου, η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.
Ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».
Και συνέχισε: «Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει».
Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομολόγησε και οδηγείται στον εισαγγελέα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
593 πολίτες απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης
Τι δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες του συστήματος Copernicus
Τεράστιο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή
«Δυστυχώς δεν τα καθαρίζουν όλοι όπως θα έπρεπε»
Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες συνεχίζουν να σβήνουν ενεργές εστίες
Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο - Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.