- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βίντεο ντοκουμέντο - Το τουρκικό σκάφος «ξύνει» την κανονιοφόρο Νικηφόρος στα Ίμια
ΓΕΕΘΑ: «Η επαφή ήταν άστοχος χειρισμός της τουρκικής πλευράς»
Η τουρκική ακταιωρός ακούμπησε με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε στη νησίδα Πράσο, κοντά στην Καλόλιμνο.
Δείτε καρέ - καρέ την «επαφή», όπως καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε τη σημερινή, σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων. Η συνεχιζόμενη παραβίαση των ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων από τουρκικής πλευράς υπογραμμίζει το επικίνδυνο αναθεωρητικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ηγεσία της γειτονικής χώρας. Η συμπεριφορά αυτή βλάπτει τα συμφέροντα και των δύο λαών και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.
Το ίδιο το επεισόδιο, όμως, ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων, στις παράτυπες και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών από πλευράς Τουρκίας για τη διεξαγωγή ασκήσεων, καθώς και σε σειρά απαράδεκτων αναθεωρητικών δηλώσεων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατά το διάστημα που ακολούθησε την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.
Η εξαιρετικά δυσάρεστη και ανησυχητική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει δυστυχώς την εκτίμησή ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, τελικά δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταρρίπτει δε, τις αθεμελίωτα αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις για την επίσκεψη αυτή.
Συμπέρασμα: Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ορθή εκτίμηση των γεγονότων προκειμένου να διαμορφώσει μια αποτελεσματική πολιτική απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα».
Πηγή Βίντεο: Twitter/@SavunmaSanayi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η αστάθεια
Επί τόπου ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Έφτασαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αν η Πολιτεία θέλει πραγματικά να κρατήσει ζωντανές τις ακριτικές περιοχές, ας εξετάσει τη δημογραφική πολιτική και την ανάπτυξη των υποδομών
Η καθιέρωση της πρόσβασης σε αξιόπιστους μηχανισμούς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών βοηθά τους καταναλωτές να διαφυλάττουν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους
Πότε θα φτιάξει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι
Δείτε τις εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
Η πιθανότερη εκδοχή
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας
Ολοκληρώθηκαν χθες οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.