1821 Digital Gallery
Μαύρο από την DIGEA στο SBC

Μαύρο από την DIGEA στο SBC

O  τηλεοπτικός σταθμός SBC ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, για την διακοπή του τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον πάροχο δικτύου DIGEA.

Tο SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Οι εργαζόμενοι του SBC θέτουν «το μεγάλο ερώτημα: Πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας;»

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο περιστατικό του «μαύρου» και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «στις 00:01 τα ξημερώματα της 1/8/2015 διεκόπη το σήμα του από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής για τη μη διακοπή του σήματος του σταθμού, αφού σύμφωνα με αυτές, πληρεί όλες της προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και εφόσον η διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών είναι σε εξέλιξη. Παρά ταύτα, ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή διακοπή χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες οι οποίες ωθούν δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στην ανεργία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο».

Σχετικα
Νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό - Διαγραφή από τον ΣΕΗ
Νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό - Διαγραφή από τον ΣΕΗ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον οικονομικό σταθμό SBC, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνέστησαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν ομόφωνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τους, τα ακόλουθα:

· Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Καλούν την κυβέρνηση:

Σχετικα
ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων
ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

· να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών,

· να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου,

· να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ.

Οι εργαζόμενοι του SBC:

· Ζητούν την έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, της διασφάλισης των ιδίων θέσεων εργαζομένων που εργαζόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι την ημέρα που η DIGEA «έριξε μαύρο» στο SBC.

· Απαιτούν την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

· Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Με την ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του SBC, γνωστοποιούν την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΙΤΑ κ.λπ.

«Η Ελλάδα του 2015 πρέπει να χαράξει τη νέα πορεία της μακριά από τα κατεστημένα συμφέροντα των ολιγαρχών των Media. Για όποιον διαφωνεί με τα παραπάνω, ας αναλογιστεί ότι η DIGEA ρίχνει μαύρο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, γιατί "ξαφνικά" επανασυστάθηκε εταιρεία που είχε πριν χρόνια την άδεια του τηλεοπτικού σταθμού, με μοναδικό μέτοχο ένα πρόσωπο που καταζητείται από την ελληνική δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5