TV & Media

Μαρία Πολύζου: «Με κακοποίησε ο πατέρας μου σε ηλικία 11 ετών, μου διέλυε το σώμα»

Η πρώην αθλήτρια αναφέρθηκε και στην μάχη με τον καρκίνο τον οποίο νίκησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Πολύζου: Μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μαρία Πολύζου: H κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της, o αθλητισμός και ο καρκίνος 

H πρώην αθλήτρια Μαρία Πολύζου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη στην ηλικία των 11 ετών από τον πατέρα της.

Η Μαρία Πολύζου σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν αισθανόμουν σαν παιδί ενοχές, όχι, ήταν ξεκάθαρο για εμένα ποιος φταίει. Νομίζω ότι ο αθλητισμός ήταν το καλύτερο που μου συνέβη στη ζωή, δηλαδή ήρθε καπάκι. Είναι απίστευτο πως ήρθε στα 12 μου χρόνια ο αθλητισμός και από εκεί και πέρα άρχισα να χτίζω τα όνειρα μου πάνω σε αυτό. Όλη μου η ζωή είναι ένας αγώνας. Στα 11 μου χρόνια ήρθε και η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, δεν ήθελα όμως εκείνη τη στιγμή να μιλήσω σε κανέναν. Δεν μιλάς ποτέ εκείνη τη στιγμή, δεν σε ακούει κανένας ποτέ».

«Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίω εγώ, δεν είναι αυτό. Απλά σκέφτεσαι ότι δεν έχει νόημα η ζωή. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι δεν αξίζει να ζεις. Μιλάμε για ένα παιδί ηλικίας 12 ή 15 ετών, οπότε είναι δύσκολες οι καταστάσεις να διαχειριστεί ένα παιδί την ύπαρξη του και να υπάρχει και μέσα στο σπίτι. Οπότε για αυτό τα μάζεψα και έφυγα από το σπίτι».

«Τα όνειρα μου ήταν απίστευτα. Μπορεί να μου διέλυε το σώμα αλλά νομίζω ότι τα όνειρα και το μυαλό μου δεν τα πείραξε ποτέ κανένας. Είνα όνειρο να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να φτάσω στα δικά μου μετάλλια και στις δικές μου κορυφές. Ήθελα να ξεφύγω, να σπουδάσω γιατί τότε ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην Πάτρα να πεις ότι θα πας στο Πανεπιστήμιο όταν δεν τελείωναν ούτε το δημοτικό. Οπότε με φάρο τα όνειρα μου προχωρούσα στη ζωή» συμπλήρωσε, ακόμα, η Μαρία Πολύζου στην εκπομπή της ΕΡΤ.

Το 1996, η Μαρία Πολύζου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς αγώνες στην Ατλάντα. Τότε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την ελληνική σημαία. Το 2010 ήταν η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα γυναίκα που αναβίωσε το Φειδιππίδειο άθλο. Έτρεξε την διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα Τύμβος Μαραθώνα) στην επέτειο των 2,5 χιλιάδων χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και τον νίκησε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ