- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O Αντώνης Kάνακης έχασε το δικαστήριο από τον ΣΚΑΪ
Το κανάλι μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή ποσού άνω των 250.000
Αντώνης Κανάκης: Έχασε την αγωγή σε βάρος του ΣΚΑΪ - Μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή ποσού το κανάλι
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ότι ο ΣΚΑΙ κατήγγειλλε νόμιμα την σύμβαση με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, τον Ιανουάριο του 2020.
Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να τους καταβληθεί αποζημίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον κ.Κανάκη, προσωπικά.
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρείας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο κ.Κανάκης, όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο. Παράλληλα, το δικαστήριο αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα για τον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους που κατέβαλε για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία να καταβάλλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.
H επεισοδιακή αποχώρηση
«Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Για την ώρα, επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο. Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση.
Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του τύπου το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΙ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», έγραφαν οι «Ράδιο Αρβύλα» με ανάρτηση τους στο Facebook πριν τέσσερα χρόνια.
Την ίδια εποχή και για την ίδια υπόθεση η δικηγόρος του Αντώνη Κανάκη, Χριστίνα Παναγουλέα, ανέφερε: «Επειδή η υπόθεση θα οδηγηθεί από εμάς στα δικαστήρια αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες που την αφορούν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλα όσα διαρρέει η πλευρά του ΣΚΑΪ προς τον Τύπο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα σχετικά δημοσιεύματα, είναι ανακριβή και παραπλανητικά. Η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίστροφη. Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται εν αδίκω. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision;
Αθηναίοι VS Επαρχιώτες
Η απόφαση του καναλιού
«Καλό ταξίδι σε έναν καλλιτέχνη που έζησε με αξιοπρέπεια εντός και εκτός σκηνής»
Τα ονόματα που τράβηξαν τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου
H παρουσιάστρια μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον αείμνηστο δημοσιογράφο
Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Φοίβος Παπαδάκης με τους διαδικτυακούς του φίλους
Τι αποκάλυψε η Μαρία Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο του ANT1
Επί σειρά ετών η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ακολουθούσε το «Καλημέρα Ελλάδα»
Τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 έκανε η μεγάλη υπερπαραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης
Τι ανέφερε ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού
Ο παρουσιαστής προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις τελευταίες κουβέντες του με τον δημοσιογράφο που πέθανε χθες το απόγευμα
Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο
Δείτε το βίντεο από την έναρξη της εκπομπής
O εκλιπών υπήρξε βασικό στέλεχος του σταθμού για πάνω από τρεις δεκαετίες
Ο δημοσιογράφος έφυγε αιφνίδια σε ηλικία 74 ετών
Με τον θάνατο του αυτές οι εικόνες και οι στιγμές αποκτούν πια χαρακτήρα αρχείου
Η πρώτη εκπομπή, οι πιο σημαντικές στιγμές on air και συνεργάτες που πέρασαν δίπλα από τον Γιώργο Παπαδάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.