TV & Media

ΣΚΑΪ προς Αντώνη Κανάκη: H δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει

Η ανάρτηση-απάντηση του καναλιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντώνης Κανάκης - Στάθης Παναγιωτόπουλος
Αντώνης Κανάκης © YouTube

Αντώνης Κανάκης: Η ανάρτηση-απάντηση του καναλιού για τα σχόλια του παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα

Με ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ απάντησε στον παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, Αντώνη Κανάκη με αφορμή τα σχόλια που άφησε στη χθεσινή εκπομπή: «ο ΣΚΑΪ μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της δικαιοσύνης, αλλά τα πηγαίνει καλά με τη λειτουργία της δικαιοσύνης».

Να σημειωθεί πως ο παρουσιαστής έχασε την αγωγή σε βάρος του ΣΚΑΙ και το κανάλι μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή ποσού άνω των 250.000 ευρώ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz4psh8n9b09)

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ 

«Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά «την λειτουργία της δικαιοσύνης», τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ.

Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου.

Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ.

Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε.

Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας.

Αντώνης Κανάκης: Έχασε την αγωγή σε βάρος του ΣΚΑΪ - Μπορεί να διεκδικήσει επιστροφή ποσού το κανάλι

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ότι ο ΣΚΑΙ κατήγγειλλε νόμιμα την σύμβαση με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, τον Ιανουάριο του 2020.

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να τους καταβληθεί αποζημίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον κ.Κανάκη, προσωπικά.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρείας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο κ.Κανάκης, όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο. Παράλληλα, το δικαστήριο αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα για τον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους που κατέβαλε για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία να καταβάλλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.

H επεισοδιακή αποχώρηση

«Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Για την ώρα, επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο. Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση.

Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του τύπου το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΙ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», έγραφαν οι «Ράδιο Αρβύλα» με ανάρτηση τους στο Facebook πριν τέσσερα χρόνια.

Την ίδια εποχή και για την ίδια υπόθεση η δικηγόρος του Αντώνη Κανάκη, Χριστίνα Παναγουλέα, ανέφερε: «Επειδή η υπόθεση θα οδηγηθεί από εμάς στα δικαστήρια αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες που την αφορούν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλα όσα διαρρέει η πλευρά του ΣΚΑΪ προς τον Τύπο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα σχετικά δημοσιεύματα, είναι ανακριβή και παραπλανητικά. Η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίστροφη. Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται εν αδίκω. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ