TV & Media

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο το «Sports Illustrated» - Απολύθηκε όλο το προσωπικό

Το περιοδικό λειτουργούσε από το 1954

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sports Illustrated: Απολύθηκε όλο το προσωπικό του περιοδικού
© EPA/PETER FOLEY

Sports Illustrated: Απολύθηκε όλο το προσωπικό του ιστορικού περιοδικού 

Μεγάλο μέρος του προσωπικού του περιοδικού «Sports Illustrated», και ενδεχομένως όλοι οι εναπομείναντες συγγραφείς και συντάκτες, έλαβαν ειδοποιήσεις απόλυσης την Παρασκευή.

Το σωματείο έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την έκδοση του περιοδικού, αλλά ότι το μέλλον του βρίσκεται πλέον στα χέρια του ιδιοκτήτη, Authentic Brands Group.

«Αυτή είναι άλλη μια δύσκολη μέρα σε μια δύσκολη τετραετία για το «Sports Illustrated» υπό την κηδεμονία του Arena Group (πρώην The Maven)», ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. «Καλούμε την ABG να διασφαλίσει τη συνέχιση της έκδοσης του SI και να του επιτρέψει να εξυπηρετήσει το κοινό μας με τον τρόπο που το έχει κάνει εδώ και σχεδόν 70 χρόνια».

Η ABG έχει στην κατοχή της το περιοδικό από το 2019 και πούλησε τα δικαιώματα έκδοσης σε μια εταιρεία με την ονομασία Arena Group. Η Arena Group δεν πλήρωσε πρόσφατα τα εν λόγω εκδοτικά δικαιώματα, γεγονός που οδήγησε την ABG να αποσύρει την άδεια έκδοσης και να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του «Sports Illustrated».

Τον Δεκέμβριο, η Arena Group απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Sports Illustrated» μετά από ένα περιστατικό κατά το οποίο το περιοδικό δημοσίευε ιστορίες με ψεύτικα ονόματα συντακτών και φωτογραφίες προφίλ που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη. 

Κυκλοφορία από το 1954

Το Sports Illustrated εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1954 από τον Στιούαρτ Σέφτελ και ήταν το πρώτο περιοδικό με κυκλοφορία πάνω από ένα εκατομμύριο που κέρδισε δύο φορές το National Magazine Award for General Excellence.

Είναι επίσης γνωστό για το ετήσιο τεύχος του με μαγιό, το οποίο εκδίδεται από το 1964. Τα εμβληματικά του εξώφυλλα απεικόνιζαν τις μεγάλες στιγμές της αθλητικής ιστορίας, από το «Θαύμα στον πάγο» το 1980 μέχρι την απονομή του τίτλου «Ο εκλεκτός» σε έναν 17χρονο μαθητή λυκείου ονόματι Λεμπρόν Τζέιμς το 2002.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο αθλητής με τα περισσότερα εξώφυλλα του περιοδικού -με 50 φορές.

Θεωρήθηκε επί μακρόν πρότυπο αριστείας στην αθλητική δημοσιογραφία και απασχολούσε θρυλικούς αθλητικούς συντάκτες όπως οι Φράνκ Ντέφορντ, Νταν Τζένκινς, μεταξύ άλλων.

«Ένα εξώφυλλο του Sports Illustrated ήταν, για δεκαετίες, το νούμερο ένα όχημα εντυπωσιασμού στον αθλητισμό», πρόσθεσε ο Κέβιν Κλαρκ του ESPN σε ανάρτησή του. «Ήταν ό,τι ήταν ο Τζόνι Κάρσον για έναν κωμικό ή το SNL για ένα συγκρότημα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ