Κοσμος

Απολύθηκε ο CEO του Sports Illustrated μετά το σκάνδαλο με τους ΑΙ συντάκτες

Η αποκάλυψη του Futurism και η υπόθεση «Tanaka»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύθηκε ο CEO του Sports Illustrated μετά το σκάνδαλο με τους ΑΙ συντάκτες

Sports Illustrated: Απολύθηκε ο CEO μετά το σκάνδαλο με το ΑΙ - Η αποκάλυψη του Futurism και η υπόθεση «Tanaka»

Ο όμιλος Arena, εκδότης του Sports Illustrated, απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του περιοδικού, λίγο καιρό αφότου αποκαλύφθηκε ότι το Sports Illustrated είχε δημοσιεύσει άρθρα γραμμένα από ψεύτικους συγγραφείς με φωτογραφίες και βιογραφικά που είχαν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Το διοικητικό συμβούλιο του Arena ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ross Levinsohn απολύθηκε, ενώ ο Manoj Bhargava ορίστηκε ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος. Το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι αυτό έγινε μετά από συνεδρίαση σχετικά με τις ενέργειες για τη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των εσόδων της εταιρείας».

Η αποκάλυψη του Futurism και η υπόθεση «Tanaka»

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πουθενά το σκάνδαλο με το AI που συνέβη τον Νοέμβριο, το οποίο προκλήθηκε από μια ερευνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε από το επιστημονικό και τεχνολογικό ειδησεογραφικό έντυπο Futurism.

Μεταξύ των ψεύτικων προφίλ που αποκάλυψε το Futurism ήταν αυτό της υποτιθέμενης συγγραφέως "Sora Tanaka", η οποία ισχυρίζεται ότι είναι κριτής προϊόντων. Η σελίδα έλεγε: «Η Sora ήταν πάντα γκουρού της γυμναστικής και της αρέσει να δοκιμάζει διαφορετικά φαγητά και ποτά. Η Tanaka είναι ενθουσιασμένη που φέρνει την εμπειρία της σε θέματα γυμναστικής και διατροφής στην ομάδα κριτικών προϊόντων και υπόσχεται να σας προσφέρει μόνο τα καλύτερα από τα καλύτερα».

Βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα. Η Tanaka δεν είναι πραγματικό πρόσωπο.

Η Arena Group, η οποία εξαγόρασε το Sports Illustrated το 2019, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι τα εν λόγω άρθρα προέρχονταν από εμπορικό περιεχόμενο τρίτης διαφημιστικής εταιρείας, της AdVon Commerce.

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου Arena τοποθετήθηκε: «Σήμερα δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι το Sports Illustrated δημοσίευσε άρθρα που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με την αρχική μας έρευνα, αυτό δεν είναι ακριβές».

Να σημειωθεί πως η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία της με την AdVon και αφαίρεσε το περιεχόμενό της από τους ιστότοπους της Arena.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ