TV & Media

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: «Δεν θα κατέβω στην πολιτική - Η χώρα διοικείται από ένα Σύστημα»

Πότε συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση του πατέρας της ήταν μη αναστρέψιμη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση
© NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Η πολιτική, ο θάνατος του πατέρας της και η μητρότητα στη ζωή της

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Mega και τη Νίκη Λυμπεράκη. Μίλησε για παιδικά της χρόνια, τον πατέρα της Νίκο Κούρκουλο, τη γέννηση του γιου της, αλλά και την απόφασή της να μην ασχοληθεί με την πολιτική, αφού -όπως υποστηρίζει- «η χώρα διοικείται από ένα Σύστημα».

«Αποφεύγω τις κοινωνικές συναναστροφές, είμαι μόνο με τους ανθρώπους που θέλω να είμαι. Δεν θα κατέβω στην πολιτική, κανένας πολιτικός δεν διοικεί, η χώρα διοικείται από ένα Σύστημα. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από κάποιον, η δύναμή μου είναι ότι δεν εξαρτώμαι από κανέναν», είπε η Εριέττα Κούρκουλου στη συνέντευξή της. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvyalbp3sbmx)

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση για τα μαθητικά της χρόνια και την απώλεια του πατέρα της

«Ήμουν άριστη μαθήτρια για πολλά χρόνια και μετά από κοινωνική πίεση άρχισα να χαλάω. Αυτά που περιμένουμε δεν είναι η αλήθεια. Εγώ πήγα σχολείο στο Λάτσειο και ήταν δύσκολη η προσαρμογή σε ένα σχολείο που είχε το όνομά μου. Δεν είχα ωραία σχολικά χρόνια, δεν κατάφερα να ενταχθώ σε αυτό το περιβάλλον του σχολείου. Δυσκολεύτηκα αρκετά χρόνια για να βρω τη θέση μου. Λόγω επωνύμου, λόγω περιβάλλοντος που είναι πολύ εκτός των δικών μου πιστεύω», είπε η Εριέττα Κούρκολου-Λάτση και μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια και το βάρος του επωνύμου που φέρει: «Μικρότερη νομίζω ήταν περισσότερο βάρος παρά βοήθεια. Η διαφορετικότητα στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κάτι αποδεκτό. Και εγώ λόγω του επιθέτου μου ήμουν διαφορετική. Ήμουν πολύ ντροπαλή, κλεισμένη στον εαυτό μου, μέσα στα βιβλία, στα ζώα. Δεν ήμουν κοινωνική ως παιδάκι». 

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή της ο πατέρας της, Νίκος Κούρκουλος, το όνομα του οποίου έδωσε στον γιο της. Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση μίλησε για τη μάχη που έδωσε ο σπουδαίος ηθοποιός με τον καρκίνο, αλλά και το πώς διαχειρίστηκε την απώλειά του. «Είχε άγχος να προλάβει να μου δώσει κάποια μαθήματα, δυστυχώς ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να τα δώσει όταν είναι η σωστή ώρα. Στα έξι μου έγινε η επίσημη διάγνωσή του. Ήταν δίκαιος, αφοπλιστικά ειλικρινής, πολύ καλός άνθρωπος και πατέρας ήταν. Συνήθως με ρωτάνε πώς διαχειρίστηκα τον θάνατό του. Το περίεργο είναι ότι εγώ κατάλαβα ότι είναι κάτι μη αναστρέψιμο το βράδυ πριν την ημέρα που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά. Πρέπει να ήταν μία βδομάδα πριν τον θάνατό του. Του λέω: "θα σε δω αύριο μετά τη δουλειά". Μου λέει: "αύριο δεν θα πάω". Δεν φαινόταν όμως κάτι, ήταν πολύ περήφανος άνθρωπος, το κάλυπτε καλά. Όταν μου είπε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, εκεί ξέσπασα για πρώτη φορά, όχι όμως μπροστά του. Εκεί θρήνησα εγώ τον πατέρα μου, γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvy9xfsgygn5)

«Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση μίλησε για τον κοινωνικό της περίγυρο και σχολίασε ότι βλέπει «μόνο κανονικούς ανθρώπους». «Ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς. Έχω την τύχη να έχω έναν κύκλο που συμπεριλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους. Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης, δεν μου ταιριάζουν. Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχουν μια ζωή που δεν με ευχαριστεί και κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Οι φίλοι μου είναι απλοί», είπε η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση και πρόσθεσε: «Η αδικία είναι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ, από μικρή. Έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Βλέπω έναν κόσμο στα μίντια που είναι στημένος και δεν μου αρέσει. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Η ζωή μου είναι διαφορετική από τον μέσο Έλληνα αλλά στη βάση του έχει πολλά κοινά. Δουλεύω από 8ωρο μέχρι το βράδυ στις 10».

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι ο σύζυγός της δεν νιώθει κατώτερός της. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του. Ξεκίνησε από το 0 και έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι πολύ καλά με τον εαυτό του. Έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντί μου», ανέφερε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvya9ng5gqk9)

Πώς άλλαξε η ζωή της από την ημέρα που έγινε μητέρα

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση ζει την οικογενειακή ευτυχία, κρατώντας στην αγκαλιά της τον γιο της, ένα μωρό που δυσκολεύτηκε -όπως έχει εξομολογηθεί- να αποκτήσει. «Μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου, δεν υπάρχει κάτι που να με σταματήσει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για ένα γονιό να μην μπορώ να το βοηθήσω. Θέλω ο Νίκος να αισθάνεται ότι έχει μία αγκαλιά όταν εκείνος τη χρειάζεται. Αυτό θα ήθελα να καταφέρω και να έρχεται σε μένα όταν τον προβληματίσει κάτι. Θέλω να είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημά του σε εμένα. Σε εμένα η μαμά μου δεν είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημα. Η μαμά μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που λατρεύει τα παιδιά της, αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγάπη της προς εμάς και για το τι είναι ικανή να κάνει αν κάποιος πειράξει τα παιδιά της».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvyacai1y3pl)

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση μίλησε και για την τρυφερή σχέση που έχει με τη μητέρα της και αποκάλυψε ότι η μητέρα της ήταν μέσα στη γέννα. «Στην όψη της αισθάνομαι ασφάλεια. Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο Θεός ο ίδιος μέσα. Είμαστε νομίζω η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό καισαρικών τομών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πολλοί γιατροί προκειμένου να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που θέλουν, χρησιμοποιούν τεχνικές μεθόδους τοκετού και οδηγούν τη γυναίκα σε έναν τοκετό που πιο πολύ εξυπηρετεί τους ίδιους, παρά τη μητέρα. Για μένα ο τοκετός είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία». 

Το περιστατικό στη Μύκονο

Μιλώντας για το περιστατικό στη Μύκονο, όπου ένας άνθρωπος σε γκαλερί προσέβαλε τη Νόρμα, τη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που την έχει μεγαλώσει, είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πολλά φάσματα ρατσισμού και για αυτό δεν μπορείς να τα χτυπήσεις όλα μαζί. Στη Μύκονο έχουν ρατσισμό με όποιον δεν είναι πλούσιος. Κάποιοι επιχειρηματίες, γκαλερίστες, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Θα μπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο εκείνη την ώρα. Όποιος ακουμπήσει αυτή τη γυναίκα, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Με έπιασε μια σιχαμάρα από τον τρόπο που μου μίλησε σαν να μη συνέβη τίποτα. Του είπα ότι προσέβαλλε τον άνθρωπό μου, ότι δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε και πήρα την οικογένειά μου. Με κυνηγήσανε για λίγο. Η Νόρμα με ευχαριστούσε με δάκρυα στα μάτια που αντέδρασα. Για να ξορκίσω τα συναισθήματά μου έκανα μια ανάρτηση. Η μαμά μου με πήρε και μου είπε ότι έστειλαν μήνυμα με χίλια συγγνώμη. Δεν αναφέρθηκαν στο γεγονός και είπαν απλά ότι τους ενδιαφέρει η ευτυχία της Εριεττούλας. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτεί πολλές φορές πριν μιλήσει έτσι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvyai8tftba9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ