TV & Media

«Ο όγκος είχε διπλασιαστεί μέσα σε δύο μήνες»: Η Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Η εξομολόγηση για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
18’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Μενούνος
© NDP PHOTO

Μαρία Μενούνος: Ο καρκίνος στο πάγκρεας και η εξομολόγηση για τις εξετάσεις 

Η Μαρία Μενούνος προχώρησε σε μία νέα εξομολόγηση για την περιπέτεια που είχε πριν λίγους μήνες με την υγεία της, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Η παρουσιάστρια μίλησε για τις εξετάσεις που έδειξαν τον όγκο, αλλά και τον διπλασιασμό του μέσα σε δύο μήνες. Η Μαρία Μενούνος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις ήδη από τον Νοέμβριο. 

«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί είπαν πως πρέπει να δουν ξανά τα αρχεία από την εξέταση του Νοεμβρίου. Βάζω στοίχημα ότι ήταν εκεί. Και ήταν. Τότε τον Νοέμβριο ο όγκος ήταν δύο εκατοστά και όταν τον βρήκαν ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά, είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα σε δύο μήνες. Αυτό που έμαθα από τότε είναι ότι διαφορετικές εξετάσεις έχουν την ικανότητα να βλέπουν διαφορετικά πράγματα καλύτερα», είπε η Μαρία Μενούνος, μιλώντας στο podcast «Not Skinny But Not Fat» και πρόσθεσε:

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι διαφορετικές εξετάσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις διάφορα πράγματα καλύτερα. Για αυτό, μια μαγνητική μπορεί όντως να δείξει κάτι, όμως σε κάποιες περιπτώσεις οι αξονικές είναι καλύτερες. Άλλοι λένε ότι είναι ο υπέρηχος. Είναι όμως, μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Έτσι, ο ακτινολόγος ξανακοίταξε τις παλιές εξετάσεις και μου είπε ότι ήταν όντως εκεί. Ενώ όταν είχα πάει για αξονική τομογραφία, μου είπαν “είσαι καλά”. Του έλεγα πόσο πολύ πονούσα κι εκείνος μου απαντούσε ότι έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις». 

Μαρία Μενούνος καρκίνος παγκρέατος: Το προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα

Η Μαρία Μενούνος βρέθηκε τον Ιουνίο στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγό της, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους λίγο πριν έρθει στον κόσμο -μέσω παρένθετης μητέρας- το πρώτο τους παιδί. Η δημοσιογράφος επέλεξε να βρεθεί στην Αίγινα και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου προκειμένου να προσευχηθεί μετά την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με τον καρκίνο. 

Με μία ανάρτησή της στο Instagram, η Μαρία Μενούνος μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο μοναστήρι και έγραψε για τις στιγμές που έζησε. «Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης για άτομα που πάσχουν από ασθένειες. όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνος στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα. Από τότε που η μαμά μου και εγώ είχαμε διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι θα πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς. Πήγαμε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καλιφόρνια, αλλά το να πάμε στην εκκλησία του στην Ελλάδα ήταν πάντα το όνειρο. Ήθελα να πω ευχαριστώ για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες έχουμε ευλογηθεί», έγραψε η Μαρία Μενούνος και συνέχισε:

«Ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι. Λένε ότι οι πιστοί μπορούν να ακούσουν τον Άγιο Νεκτάριο στον τάφο. Μόλις γονάτισα άκουσα χτυπήματα. Αδύνατοι θόρυβοι χτυπημάτων. Ρώτησα την Ιωάννα τν φίλη μας που μας καθοδηγούσε αν ήταν αυτός και μου είπε ναι. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έμεινα αρκετή ώρα στον τάφο. Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και είπα σε παρακαλώ να το κάνεις αναμφισβήτητο. Δεν θέλω να φύγω από εδώ αβέβαιη για το αν σας άκουσα. Καθώς προσευχόμουν για τους ανθρώπους στη ζωή μου με καρκίνο, άκουσα έναν τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω, είπα τον ακούω! Ήταν σίγουρα αναμφισβήτητο. Έκλαψα από χαρά. Ήταν τόσο συναισθηματικό καθώς νιώθω ότι έχω μια τέτοια σχέση μαζί του και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα πιο ευγνώμων για τη σύνδεσή μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτα εμπνευσμένη στιγμή. Έπρεπε επίσης να καθίσω στο κρεβάτι του όπου έμενε και ένιωσα ρίγη. Όλοι στην ομάδα μας συγκινήθηκαν με δάκρυα σε αυτήν την επίσκεψη. Αν πάτε ποτέ στην Ελλάδα, προσθέστε αυτό στο ταξίδι σας. Ο Άγιος Νεκτάριος βοηθά τόσους και έχει χαρίσει τόσα θαύματα. Μου αρέσει να λέω πιστεύεις στο απίστευτο γιατί τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύεις στον Άγιο Νεκτάριο». 

Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα

Η Μαρία Μενούνος μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Instagram φωτογραφίες από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. 

Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos

Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε πριν από λίγους μήνες με καρκίνο στο πάγκρεας και άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου. Η παρουσιάστρια έκανε γνωστή την περιπέτεια με την υγεία της μέσα από συνέντευξή της στο People, θέλοντας να στείλει το δικό της δυνατό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας στο δεύτερο στάδιο και οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενός όγκου 3,9 εκατοστών.

«Όλη αυτή η χρονιά ήταν για μένα ένα τραύμα, γεμάτη άγχος και κρίσεις. Υπήρξε μια στιγμή που σχεδιάζαμε κάτι και, ξαφνικά, όλα έγιναν υπερβολικά και σκέφτηκα "οκ, πρέπει να αναρρώσω''», είπε η Μαρία Μενούνος και πρόσθεσε στη συνέντευξή της: «Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα και εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς. Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη».

Όπως αποκάλυψε η παρουσιάστρια, οι γιατροί θεώρησαν πως για τους πόνους ευθύνεται ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο οποίος πιθανότατα είναι κληρονομικός από την οικογένειά της, καθώς πάσχουν και ο πατέρας της και ο αδελφός της. «Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα "τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;". Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου» και συνέχισε: «Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου. Έλεγα "πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;”. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά».

Η Μαρία Μενούνος το 2017 είχε υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον εγκέφαλο. Η νέα περιπέτεια υγείας ήρθε λίγους μήνες πριν αποκτήσει το πρώτο της παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, ένα κοριτσάκι.

Η Μαρία Μενούνος και η αναμονή για τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της Κέβιν Αντεργκάρο αποκάλυψαν πρόσφατα το φύλο του παιδιού που περιμένουν, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Heal Squad x Maria Menounos». «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε κοριτσάκι», είπε η παρουσιάστρια προσθέτοντας ότι έχουν διαλέξει το όνομα για τη μικρή τους. «Σκεφτόμαστε ονόματα εδώ και χρόνια, γιατί όπως ίσως δεν γνωρίζετε, αυτό ήταν ένα ταξίδι που κράτησε σχεδόν 10 χρόνια για εμάς. Nομίζω ότι βρήκαμε το τέλειο όνομα για το μωρό», σημειώνοντας ωστόσο, ότι μπορεί να αλλάξει μόλις την δουν.

Με μία δήλωση στο περιοδικό People, η Μενούνος ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα τον Φεβρουάριο. «Μετά από μια δεκαετία που έχουμε προσπαθήσει τα πάντα, είμαστε ευγνώμονες στην όμορφη οικογένεια που μας βοήθησε να συλλάβουμε το μωρό μας», δήλωσε η δημοσιογράφος ενώ αποκάλυψε λεπτομέρειες για το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας στο Podcast της. «Είναι ένα μοναχικό, επώδυνο μονοπάτι που μοιάζει ατελείωτο. Προσπάθησα τα πάντα για να μείνω έγκυος και τίποτε δεν λειτούργησε, παρά τις προσπάθειες που έκανα. Τώρα, σχεδόν μια δεκαετία προσπαθειών και χάρη της παρένθετης μητέρας (ο άγγελός μου) θα ευλογηθώ με το μωρό μου».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λος Αντζελες και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την πρωτοχρονιά του 2018 στη Νέα Υόρκη. Λίγους μήνες αργότερα τελέστηκε και ο θρησκευτικός τους γάμος στον τόπο καταγωγής της παρουσιάστριας, στο Άκοβο της Αρκαδίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ