TV & Media

Πρώτο Θέμα: Ουδεμία χρηματοδοτική ή άλλη σχέση με τον εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη

Ανακοίνωση για την υπόθεση κατάσχεσης πλοίου από τις ιταλικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτο Θέμα: Ανακοίνωση για την υπόθεση κατάσχεσης πλοίου του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη από τις ιταλικές αρχές, μετά τον εντοπισμό 850 κιλών κοκαΐνης.
Ανακοίνωση για την υπόθεση του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη εξέδωσε το Πρώτο Θέμα © Guardia di Finanza / screen shot

Πρώτο Θέμα: Ανακοίνωση για την υπόθεση κατάσχεσης πλοίου του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη από τις ιταλικές αρχές, μετά τον εντοπισμό 850 κιλών κοκαΐνης.

Ανακοίνωση για την υπόθεση του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη και την υπόθεση κατάσχεσης πλοίου του από τις ιταλικές αρχές, μετά τον εντοπισμό τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, εξέδωσε ο δημοσιογραφικός όμιλος Πρώτο Θέμα.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι ο όμιλος, αλλά και η ιδιοκτησία του «δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει χρηματοδοτηθεί ως νομικά ή φυσικά πρόσωπα από τον εφοπλιστή κύριο Παναγιώτη Λασκαρίδη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πρώτου Θέματος:

«Ενημερώνουμε τους κ.κ. Κυριάκο Βελόπουλο, Γιώργο Κύρτσο, Νίκο Σβέρκο καθώς και τους λοιπούς “θαυμαστές μας” ότι το “Πρώτο Θέμα” και η ιδιοκτησία του δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει χρηματοδοτηθεί ως νομικά ή φυσικά πρόσωπα από τον εφοπλιστή κύριο Παναγιώτη Λασκαρίδη. Τους καλούμε λοιπόν να ανακαλέσουν άμεσα τις αναφορές τους που σχετίζονται με εμάς και τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε την οδό της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν έχουμε κάνει ποτέ».

Βενετία: Πάνω από 800 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο

Περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα σε πλοίο της Laskaridis Shipping.

To πλοίο βρισκόταν, και παραμένει από την Πέμπτη, αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Βενετίας, ενώ είχε αποπλεύσει από το Σάντος της Βραζιλίας.

Ο τρόπος με τον οποίο ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο πλοίο παραπέμπει σε συνήθη πρακτική των καρτέλ ναρκωτικών, που, με τη βοήθεια δυτών, κρύβουν τα ναρκωτικά στα ύφαλα, χωρίς να το γνωρίζουν τα μέλη του πληρώματος ή οι διαχειριστές.

Κανένας από τους ναυτικούς του πλοίου, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα TradeWinds που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, δεν έχει συλληφθεί, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από δύτες για λογαριασμό των ιταλικών αρχών, επιμελώς συσκευασμένα σε πλαστικό, σε 570 δέματα, μέσα σε αγωγούς εξαερισμού, ενώ το συνολικό βάρος τους έφτανε τα 850 κιλά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ