TV & Media

Νέο τελεσίγραφο του Έλον Μασκ στο προσωπικό του Twitter - «Σκληροπυρηνική» δουλειά ή απόλυση

Δόθηκε προθεσμία να επιβεβαιώσουν ότι θα εργάζονται «πολλές ώρες, σε υψηλή ένταση»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλον Μασκ: Ο πολυδισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης του Twitter απαιτεί εξαντλητικά ωράρια από τους εργαζόμενους για να μην προχωρήσει σε νέες απολύσεις.

Ο Έλον Μασκ έδωσε στο εναπομείναν προσωπικό του Twitter προθεσμία έως το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να δεσμευτεί ότι θα εργάζεται «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» και να είναι «εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» ή αλλιώς να φύγει με αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών.

Σε ένα email προς τους υπαλλήλους της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, που είδε ο Guardian, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας είπε ότι η δημιουργία της νέας εκδοχής του Twitter θα απαιτήσει «εξαιρετικές επιδόσεις».

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό θα σημαίνει να δουλεύεις πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα συνιστούν βαθμό προαγωγής», έγραψε ο Μασκ.

Το μήνυμα ζητούσε από το προσωπικό να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο, εάν θέλει να είναι «μέρος του νέου Twitter» έως το βράδυ της Πέμπτης.

Όποιος δεν έχει επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του εντός αυτής της προθεσμίας, είπε ο Μασκ, θα λάβει τρεις μήνες αποζημίωση απόλυσης.

«Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο», πρόσθεσε ο Μασκ στο email, του οποίου η ύπαρξη αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Washington Post.

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι το Twitter θα «καθοδηγείται πολύ περισσότερο από τη μηχανική» υπό την ιδιοκτησία του και ότι «αυτοί που γράφουν εξαιρετικό κώδικα θα αποτελούν την πλειοψηφία της ομάδας μας».

Το τελεσίγραφο ακολουθεί ένα σοβαρό εργασιακό «λουτρό αίματος» στο Twitter στις αρχές Νοεμβρίου, κατά το οποίο ο Μασκ απέλυσε το 50% του εργατικού δυναμικού των 7.500 ατόμων εντός ημερών από την ανάληψη της εταιρείας.

Ο Μασκ φέρεται επίσης να απέλυσε περισσότερους από 4.000 εργολάβους, συμπεριλαμβανομένων μελών των ομάδων συντονισμού του Twitter.

Ο Καρλ Τομπάιας, καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ, είπε ότι ο Μασκ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δικαστικές προκλήσεις σχετικά με το τελεσίγραφο, εάν συνεχίσει να απολύει προσωπικό που δεν συμμορφώνεται.

(Με πληροφορίες του Guardian)