Κοσμος

H New York Post του Μέρντοχ τρολάρει τον Τραμπ: Συνταξιούχος από τη Φλόριντα...

Tα μέσα του μεγιστάνα του Τύπου έχουν πάρει αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

NY Post: Καυτηρίαζει την υποψηφιότητα Τραμπ

Η ταμπλόιντ εφημερίδα του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ αναφέρθηκε ειρωνικά στον Τραμπ ως «άνδρα από τη Φλόριντα» στο εξώφυλλό της, χλευάζοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του -η οποία πραγματοποιήθηκε από το θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Στο εσωτερικό φύλλο της εφημερίδας, μια σύντομη στήλη που αποδίδεται στο προσωπικό της Post ήταν γεμάτη σαρκασμό.

«Μόλις 720 ημέρες πριν από τις επόμενες εκλογές, ένας συνταξιούχος από τη Φλόριντα έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος», ξεκινά το άρθρο και συνεχίζει: «Σε μια κίνηση που κανένας πολιτικός εμπειρογνώμονας δεν περίμενε, ο άπληστος παίκτης του γκολφ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το έναυσμα από το Μαρ-α-Λάγκο, θέρετρο και βιβλιοθήκη των διαβαθμισμένων εγγράφων του».

«Ο Τραμπ, διάσημος για τα χρυσά λόμπι και για την απόλυση ανθρώπων σε ριάλιτι της τηλεόρασης, θα γίνει 78 ετών το 2024. Τα επίπεδα χοληστερόλης του είναι άγνωστα, αλλά το αγαπημένο του φαγητό είναι η καρβουνιασμένη μπριζόλα με κέτσαπ», συνεχίζει η New York Post.

Στροφή ενάντια στον Τραμπ από τα ΜΜΕ του Μέρντοκ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα ενημέρωσης της οικογένειας Μέρντοκ παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον πρώην πρόεδρο και μεγιστάνα των ακινήτων. Είχε ήδη επικριθεί με σφοδρότητα από την Wall Street Journal έπειτα από την αιματηρή έφοδο οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου 2021.

Όμως αυτή τη φορά, «είναι καιρός ο Τραμπ να εγκαταλείψει την πολιτική», πέταξε αρθρογράφος της New York Post, της ταμπλόιντ εφημερίδας της News Corp, η οποία επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν όσο και στους Δημοκρατικούς, τους οποίους σφυροκοπεί καθημερινά.

Το πρωτοσέλιδο της Post την περασμένη Πέμπτη καταλάμβανε ολόκληρο καρικατούρα του κ. Τραμπ καθώς πάει να πέσει από έναν τοίχο από τούβλα, αναφορά στο τείχος που υποσχόταν να υψώσει στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση, αλλά «δεν έκτισε».

Μια ημέρα νωρίτερα, η εφημερίδα έβαζε στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις με μια κόρη του στην αγκαλιά και τίτλο «DeFUTURE», προσφέροντας απροκάλυπτα υποστήριξη σε αυτόν που θεωρείται ο πιο ισχυρός δυνητικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.