TV & Media

Λένα Δροσάκη για #metoo: «Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε χιλιάδες σιωπές»

«Ο κακοποιημένος άνθρωπος κουβαλά όλη αυτήν την ενοχή, ότι φταίει», είπε η Λένα Δροσάκη

Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λένα Δροσάκη: Οι δηλώσεις της ηθοποιού για το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες κοριτσιών κατά γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών.

Η Λένα Δροσάκη μίλησε για το #metoo και τις γυναίκες που κατήγγειλαν ανθρώπους από τον χώρο της υποκριτικής, ανάμεσά τους και τον Πέτρο Φιλιππίδη, για κακοποιητικές συμπεριφορές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς. «Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε στην πλάτη του χιλιάδες σιωπές», είπε μεταξύ άλλων η Λένα Δροσάκη σε τηλεοπτική της συνέντευξης.

«Για τη δίκη (σ.σ. Φιλιππίδη) δεν επιτρέπεται να μιλήσω γιατί είναι εν εξελίξει. Αυτή η ενέργεια έχει ένα μοναδικό σκοπό, να σπάσει αυτό το κοινωνικό απόστημα που ο κακοποιημένος άνθρωπος κουβαλά όλη αυτήν την ενοχή, ότι φταίει. Ότι όποιος έχει εξουσία τη χρησιμοποιεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτή η βίαιη εξουσία. Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε στην πλάτη τους χιλιάδες σιωπές και στόματα που δεν άνοιξαν. Ελπίζω στην καλύτερη μέρα και κάνουμε πράγματα για μια καλύτερη ζωή. Το να πηγαίνουμε στη δουλειά μας είναι η μισή ζωή μας. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Δεν το λέω καθόλου εύκολα αλλά πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας», είπε η Λένα Δροσάκη στην εκπομπή The2Night Show του Γρηγόρη Αρναούτογλου. 

Λένα Δροσάκη: Η σχέση με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και η μητρότητα

Η Λένα Δροσάκη μίλησε ακόμη για τη σχέση και τον γάμο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, αλλά και τη μητρότητα. 

«Το πρώτο διάστημα που ήμασταν μαζί δεν βγαίναμε έξω, ήμασταν πολύ περιορισμένοι. Προσπαθούσαμε να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα. Κάποια στιγμή γράφτηκε σε κάποιο περιοδικό και ο αδερφός μου με ρωτούσε αν είναι αλήθεια. Έπαιρνα τηλέφωνο τον Αλέξανδρο και τον ρωτούσα τι θα πω εγώ τώρα… Τους είπα ότι ισχύει αλλά ότι δεν θέλω να το συζητήσουμε τώρα. Ήμασταν τέσσερις πέντε μήνες ήδη μαζί. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Στον 11μηνο έμεινα έγκυος. Ο Αλέξανδρος στους τρεις μήνες που γέννησα με ρωτούσε πότε θα κάνουμε το δεύτερο», είπε η Λένα Δροσάκη για τον σύζυγό της. 

«Δεν είχα αποφασίσει ότι θα γίνω μητέρα. Φοβόμουν. Όταν συνέβη τρόμαξα, φοβήθηκα, πέρασα δύσκολα, δεν ήταν κάτι εύκολο αλλά τώρα νιώθω ευλογημένη που μου συνέβη παρά τις δυσκολίες. Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και εξελισσόμαστε. Όταν η ζωή μας τα φέρνει εύκολα ή τα έχουμε εύκολα στο μυαλό μας παραμένουμε επιπόλαιοι, σαν να μη σεβόμαστε και νιώθω ότι οι δυσκολίες μας εξελίσσουν και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους», αποκάλυψε για τη μητρότητα η Λένα Δροσάκη. 

Λένα Δροσάκη: Η συνεργασία με τον Πάνο Νάτση στη σειρά «Σέρρες»

Η Λένα Δροσάκη πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, «Σέρρες». Ο Πάνος Νάτσης, πρωταγωνιστής επίσης της σειράς, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες σε τροχαίο δυστύχημα. Η Λένα Δροσάκη μίλησε για τη συνεργασία τους. «Τον γνώρισα όταν ήμασταν φοιτητές στις Δραματικές Σχολές. Δούλευε μπάρμαν και γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού γνωστού. Ήταν γλύκας, υπέροχο παιδί, φωτεινός. Ήταν συγκινητικό όταν είδαμε τα πρώτα επεισόδια, ενώ έλειπε ήταν παρών. Ήταν συγκλονιστικό. Θα είναι πολύ περήφανος για αυτό που άφησε. Όταν είχαμε δύσκολες σκηνές στις και αγχωνόμουν με ηρεμούσε, έφτιαχνε μαγικά ένα ωραίο κλίμα. Ήταν ήρεμη δύναμη…», ανέφερε η Λένα Δροσάκη. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ