Ελλαδα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέρρευσε η μάρτυρας - Διεκόπη η ακροαματική διαδικασία

«Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η δίκη Πέτρου Φιλιππίδη διεκόπη, καθώς η μάρτυρας κατέρρευσε στην κατάθεσή της. Τι δήλωσε στο δικαστήριο. Πότε συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία.

Η δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη συνεχίζεται αύριο Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Όπως έγινε γνωστό, η δίκη διεκόπη, καθώς η ηθοποιός που κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού τηςκατέρρευσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η γυναίκα με μεγάλη δυσκολία και ξεσπώντας σε κλάματα, περιέγραψε την ημέρα που -όπως έχει καταγγείλει- ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε και επιχείρησε να τη βιάσει.

Η σεξουαλική επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσα στο καμαρίνι του όπου την είχε καλέσει ο γνωστός ηθοποιός, σε ώρα πολύ νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης «Μπακαλόγατος», προκειμένου να συζητήσουν τη συμμετοχή της σε πολύ δημοφιλές σίριαλ όπου πρωταγωνιστούσε ο κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ότι η μάρτυρας στη δίκη Πέτρου Φιλιππίδη έχει εξηγήσει πως οι αρχικές συναντήσεις τους αφορούσαν ρόλο στη θεατρική παράσταση που ανέβαζε το 2010 ο κατηγορούμενος.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη - Τι κατέθεσε η μάρτυρας

Αναφερόμενη στην επίμαχη ημέρα η μάρτυρας στη δίκη Πέτρου Φιλιππίδη είπε: «Με ρώτησε αν θέλω να πιω κάτι. Βλέποντας ένα ποτήρι διάφανο με διάφανο υγρό μέσα, θεώρησα ότι είναι ποτό, αλλά θα μπορούσε να είναι και νερό. Του είπα ότι κρυώνω και ότι θέλω να κρατήσω το παλτό μου».

«Ύστερα από λίγο μου λέει να βγάλω το παλτό για να μου δείξει κάτι. Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα πίσω στον καναπέ και είπα ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου» συνέχισε η μάρτυρας στη δίκη Πέτρου Φιλιππίδη.

Και πρόσθεσε: «Έκανα ότι μιλάω μαζί της και είπα ότι πρέπει να φύγω γιατί δήθεν κάτι της συνέβη. Μου λέει "καλά, καλά κάθισε λίγο να τελειώσουμε". Κάθισα στον καναπέ με σκοπό να φύγω. Ήρθε δίπλα μου στον καναπέ και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης».

Η μάρτυρας, εμφανώς καταβεβλημένη, κάποια στιγμή κατέρρευσε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο, που ήδη είχε σταματήσει δύο φορές τη διαδικασία, αποφάσισε να διακόψει την κατάθεση, ώστε να συνεχιστεί αύριο Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του πως ο κατηγορούμενος «είναι χάλια ψυχολογικά» και χαρακτήρισε «βάναυσες τις κατηγορίες εις βάρος του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις