TV & Media

Ο Morrissey αντιδρά για χαρακτήρα των Simpsons που του μοιάζει

Ο Benedict Cumberbatch δάνεισε τη φωνή του σε έναν καταθλιπτικό τραγουδιστή της δεκαετίας του 1980 με το όνομα Quilloughby

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thesimpsons_paniconthestreetsofspringfield.jpg
Lisa Simpson και Quilloughby στο “Panic on the Streets of Springfield” των Simpsons

The Simpsons: O Benedict Cumberbatch δίνει τη φωνή του σε ένα χαρακτήρα εμπνευσμένο από τον Morrissey - Πώς αντέδρασε ο τραγουδιστής με ανοιχτή επιστολή του

Ο Benedict Cumberbatch δάνεισε τη φωνή του στο προχθεσινό επεισόδιο του κινούμενου σχεδίου The Simpsons ζωντανεύοντας, τον Quilloughby, έναν αγέλαστο χαρακτήρα που θυμίζει τον Morrissey. Ο θλιμμένος τραγουδιστής της δεκαετίας του 1980 γίνεται ο φανταστικός φίλος της Lisa Simpson. Το επεισόδιο είχε τίτλο “Panic on the Streets of Springfield”, που θυμίζει το σινγκλ “Panic” των Smiths του 1986. Τα κομμάτια που ακούγονται στο επεισόδιο και θυμίζουν επίσης τον Morrissey και τους Smihs, είναι συνθέσεις του Bret McKenzie από το μουσικό και κωμικό ντουέτο Flight of the Conchords στις οποίες συνεργάστηκε ο Tim Long. Ο McKenzie, που ζει στη Νέα Ζηλανδία, έγραψε στα social media ότι σηκώθηκε στις τρεις το πρωί να ηχογραφήσει τα μελωδικά κομμάτια που ερμήνευσε ο Benedict Cumberbatch στο Λονδίνο και στη συνέχεια έστειλε τη μουσική στο Λος Άντζελες.

Ο Μοrrissey δεν φάνηκε ευχαριστημένος. «Το μίσος που μου έδειξαν οι δημιουργοί των Simpsons σηκώνει προφανώς μήνυση αλλά δεν έχω τους οικονομικούς πόρους για να προχωρήσω νομικά» είπε σε ανοιχτή επιστολή. «Δεν διαθέτω ούτε επιχειρηματική ούτε νομική ομάδα όπως εκείνες των δημιουργών των Simpsons oι οποίες τους προστατεύουν με νύχια και με δόντια. Αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως δέχτηκα απρόσεκτη και θορυβώδη επίθεση». Στη σελίδα του Morrissey στο Facebook ο μάνατζερ του καλλιτέχνη, Peter Katsis, σχολίασε αρνητικά το “Panic on the Streets of Springfield” μετά την προβολή του εν λόγω επεισοδίου: «Δυστυχώς» έγραψε, «το σόου άρχισε συμβάλλοντας με διορατικότητα στη σύγχρονη πολιτιστική μας εμπειρία, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί με φτηνιάρικο τρόπο αμφιλεγόμενα ζητήματα και κακεντρεχή κουτσομπολιά […] Οι δημιουργοί των Simpsons δείχνουν κακό γούστο και απέχθεια με το να παρουσιάζουν τον ήρωα που μοιάζει με τον Morrissey σαν ατημέλητο κοιλαρά».

simpsons-panic-on-the-streets-of-springfield.jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που o Morrissey γίνεται αντικείμενο αρνητικών αισθημάτων στη σόου-μπίζνες. Aλλά, οι Smiths είχαν και εξακολουθούν να έχουν φανατικούς θαυμαστές. Τον περασμένο μήνα, προβλήθηκε η ταινία Shoplifters of the World του Stephen Kijak, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας ψυχικά διαταραγμένος φαν των Smiths ο οποίος το 1987 έκανε κατάληψη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ντένβερ στο Κολοράντο ζητώντας υπό την απειλή όπλου από τον ραδιοφωνικό παραγωγό να παίζει μόνο κομμάτια των Smiths. Οι κριτικές για το Shoplifters of the World ήταν κακές αν και οι φανς των Smiths απόλαυσαν το soundtrack. Η απάντηση του Morrissey για την κατακραυγή που περιβάλλει τις πολιτικές του δηλώσεις, ήταν ο τίτλος του περσινού του άλμπουμ “I Am Not a Dog On a Chain”.

SHOPLIFTERS OF THE WORLD - Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ