- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Fanny Ardant σχολιάζει την απονομή των βραβείων César
Η Fanny Ardant μίλησε για την τελετή όπου κυριάρχησαν τα πολιτικά συνθήματα της Ανυπότακτης Γαλλίας
Βραβεία César: Τι είπε η Fanny Ardant για τα φετινά César της πολιτικής ορθότητας.
Πέρυσι, στην τελετή των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων César, το κοινό στην αίθουσα ―ηθοποιοί και κινηματογραφικοί δημιουργοί― γουχάισε τον Roman Polanski ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (το 1978) και γενικότερα για απαράδεκτη σεξουαλική συμπεριφορά μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980. Αντιθέτως, η Fanny Ardant, μια από τις πιο γνωστές Γαλλίδες ηθοποιούς, στήριξε τον Polanski ως μεγάλο σκηνοθέτη λέγοντας ότι «όλοι κάνουμε λάθη». Υπενθυμίζεται ότι το 2020 παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μετά από έντονες διαμαρτυρίες για τις 12 υποψηφιότητες του «Κατηγορώ...!» του Polanski ενώ ο γνωστός σκηνοθέτης δεν παρέστη στην τελετή, για να γλιτώσει την οικογένειά του και τον ίδιο από βέβαιο λιντσάρισμα. Όταν η ταινία του Polanski κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας, δύο γυναίκες ηθοποιοί, η Adèle Haenel και η Celine Sciamma αποχώρησαν θορυβωδώς από την αίθουσα Pleyel και ενώθηκαν με τις διαδηλώτριες που είχαν συγκεντρωθεί στον δρόμο.
Φέτος, η Fanny Ardant μίλησε για την τελετή όπου κυριάρχησαν τα πολιτικά συνθήματα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν-Ζακ Μελανσόν και όπου παρουσιάστηκαν πολλά σκετς τα οποία εξέφραζαν πολιτική ορθότητα: η Ardant, η οποία παρέδωσε το βραβείο ανδρικού ρόλου, είπε ―κόντρα στο πνεύμα της βραδιάς― πόσο αγαπάει τους άνδρες, πόσο τους θαυμάζει και πόσο δεν ξεχνάει όσα της έχουν προσφέρει. Το κοινό δεν έκρυψε την αμηχανία του.
Όπως γράφει στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό «Le Causeur», η τελετή των César 2021, που ήταν αφιερωμένη στον φεμινισμό και στον αντιρατσισμό, έμοιαζε με «επιτροπή εκκαθαρίσεων» ή με «κήρυξη πολέμου»: το μοναδικό άτομο που δεν παρασύρθηκε από την ατμόσφαιρα του μίσους και της εκδίκησης των δήθεν θυμάτων της πατριαρχίας ήταν η Fanny Ardant, ηθοποιός μεγάλων επιτυχιών του Ettore Scola, του François Ozon, του Alain Resnais και σύντροφος του εκλιπόντος François Truffaut. «Ο Truffaut,» προσθέτει το περιοδικό, «δεν θα μπορούσε σήμερα να κάνει ταινίες. Για παράδειγμα "Ο άνδρας που αγαπούσε τις γυναίκες" θα θεωρούνταν φαλλοκρατική· κανείς δεν θα διανοούνταν να γράψει σήμερα τέτοιο σενάριο.»
Η Fanny Ardant έχει στο ενεργητικό της τέσσερις υποψηφιότητες για César και μία νίκη για την ταινία «Pédale douce» το 1997.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το BBC επικαλείται οικονομικές πιέσεις και καταργεί τα πρωτοποριακά LGBTQ+ dating shows
Ποια άλλη εκπομπή μετατοπίζεται στο πρόγραμμα του καναλιού
Petition στη Bundestag ζητά να ανασταλεί το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της DW το 2027
Ο Γιώργος Παυριανός αφηγείται τις μοναδικές στιγμές που έζησε κοντά του
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Μιλήσαμε με τη γνωστή YouTuber για την επικαιρότητα και τα όρια του χιούμορ, την ευθύνη του δημιουργού και τον σεξισμό στα social media
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.