TV & Media

Απάτη στο διαδίκτυο με το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά του athensvoice.gr

Τι ισχύει για το δημοσίευμα με τον ράπερ Tus που αναπαράγεται στο διαδίκτυο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απάτη στο διαδίκτυο με το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά του athensvoice.gr

Απάτη με κρυπτονομίσματα στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά του athensvoice.gr με δήθεν δημοσίευμα για τον ράπερ Tus.

Τις τελευταίες ώρες απάτη στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά του athensvoice.gr προωθούμενη με πληρωμένες διαφημίσεις στο facebook. 

Απάτη στο διαδίκτυο με το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά του athensvoice.gr

Με τίτλο «Ο Χρήστος Τούσης επενδύει 1,3 εκατομμύριo ευρώ σε Startup, λέγοντας "Εδώ Είναι το Μέλλον"» και μιμούμενο το lay out και τη γραμματοσειρά του athensvoice.gr το link-παγίδα αναπαράγεται με σκοπό να παραπλανήσει τους χρήστες, ώστε να τους αποσπάσει χρήματα.

Εννοείται πως δεν έχουμε καμία σχέση και προωθούμε το απατηλό δημοσίευμα στις αρμόδιες αρχές. Δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με την ιστοσελίδα της Athens Voice. 

apati_sto_diadiktyo_2.jpg.png

Πρόκειται περί της γνωστής απάτης με τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιεί επώνυμους εν αγνοία τους σε ψεύτικες δηλώσεις, χρησιμοποιώντας ευφάνταστους τίτλους, επεξεργασμένες λεζάντες και fake προφίλ χρηστών, που συνήθως σχολιάζουν θετικά τα δήθεν «δημοσιεύματα» επιχειρώντας να πείσουν το αναγνωστικό κοινό. 

apati_sto_diadiktyo_3.jpg_.jpg

Γκουγκλάροντας κανείς τον τίτλο του ψευδούς δημοσιεύματος μπορεί να διαπιστώσει πως το ίδιο περιεχόμενο εμφανίζεται σε άλλη ιστοσελίδα. 

apati_sto_diadiktyo_5.jpg

apati_sto_diadiktyo_6.jpg

Η απάτη που εκμεταλλεύεται την υψηλή επισκεψιμότητα ιστοσελίδων και την αναγνωρισιμότητα δημοφιλών προσώπων υπόσχεται παραπλανητικά ευκαιρίες για κέρδη και αποτελεί προσπάθεια απόσπασης χρημάτων. 

apati_sto_diadiktyo_4.jpg

apati_sto_diadiktyo_7.jpg.png

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.