- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη
«Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δημοσιογράφος που γρήγορα ξεχώρισε»
Συλλυπητήρια εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 61 ετών.
Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή αναγνωρίζει μεταξύ άλλων πως υπήρξε ένας ταλαντούχος δημοσιογράφος με καυστική πένα, ενώ η εκδοτική του δραστηριότητα αποτέλεσε τομή στον ελληνικό Τύπο.
Ειδικότερα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
»Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία έκανε τον Μάιο του 1981 στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», αρχικά σε ρεπορτάζ αγοράς και στη συνέχεια στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Από το 1985, παράλληλα με την «Εξπρές», άρχισε τακτική συνεργασία σε ελεύθερα οικονομικά θέματα με την «Καθημερινή». Από το 1986 εργάστηκε στην «Καθημερινή» και στην «Βραδυνή» στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το 1987 ανέλαβε υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος της «Βραδυνής» και την καθημερινή στήλη σχολίων «Βραδυνά». Το 1988 εντάχθηκε στο πολιτικό τμήμα της «Καθημερινής», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.
»Το 1995 μεταπήδησε στην «Ελευθεροτυπία», αναλαμβάνοντας με ένα εντελώς δικό του, ξεχωριστό στυλ, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και το ύφος της εφημερίδας, την ημερήσια στήλη «Μαύρη Τρύπα», η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων αλλά απέκτησε και φανατικό κοινό. Το 1998 είναι συνεκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής», στην οποία αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια. Από το 2005 υπήρξε συνεκδότης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και εν συνεχεία ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα Α.Ε.». Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ξεκίνησε με επιτυχία να παρουσιάζει τις χιουμοριστικές εκπομπές «Νοκ 'Αουτ» και «Μπίλιες», ενώ η μεγαλύτερη τηλεοπτική του επιτυχία υπήρξε η εκπομπή «ΟΛΑ», η οποία από τα μέσα του 2006 προβαλλόταν από τον ΑΝΤ1.
»Ο Θέμος Αναστασιάδης διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Η αρθρογραφία του υπήρξε καυστική. Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δημοσιογράφος που γρήγορα ξεχώρισε, ενώ και οι εκδοτικές του απόπειρες αποτέλεσαν τομή στον ελληνικό Τύπο.
»Η Ένωση Συντακτών εκφράζει στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θερμά συλλυπητήρια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις, εμβληματικοί καλλιτέχνες και οι διαγωνιζόμενοι του 2026 σε επετειακή περιοδεία
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026
Το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του New Yorker θυμίζει πως η δημοσιογραφία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο
Η Αλεξάνδρα Δουβαρά ανακοίνωσε με λυγμούς τον θάνατό του
«Ο γιατρός μου είπε κάποια πράγματα για το μέλλον που δεν είναι και πολύ ευοίωνα»
Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα και η απάντηση του ιδιοκτήτη
Το Fireplace 10 hours full HD συγκέντρωσε πάνω από 157 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 10 χρόνια
Θα παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision;
Αθηναίοι VS Επαρχιώτες
Η απόφαση του καναλιού
«Καλό ταξίδι σε έναν καλλιτέχνη που έζησε με αξιοπρέπεια εντός και εκτός σκηνής»
Τα ονόματα που τράβηξαν τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου
H παρουσιάστρια μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον αείμνηστο δημοσιογράφο
Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Φοίβος Παπαδάκης με τους διαδικτυακούς του φίλους
Τι αποκάλυψε η Μαρία Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο του ANT1
Επί σειρά ετών η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ακολουθούσε το «Καλημέρα Ελλάδα»
Τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 έκανε η μεγάλη υπερπαραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης
Τι ανέφερε ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.