TV & Media

Εγκαταλείπει τον οίκο Louis Vuitton

Ο «πολύς» Μαρκ Τζέικομπς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50515-103597.jpg

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που οργίαζαν τους τελευταίους μήνες. Μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει τον οίκο Louis Vuitton, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Women’s Wear Daily» ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του παγκόσμιου ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στον οποίο ανήκει και ο Γαλλικός οίκος, και επιβεβαίωσαν επίσης ο ίδιος ο σχεδιαστής και ο συνεργάτης του Ρόμπερτ Ντάφι.

«Δεν λέω ποτέ αντίο», δήλωσε ο Μαρκ Τζέικομπς στο κλείσιμο της επίδειξης της τελευταίας του συλλογής στο Παρίσι. Μάλιστα, σε σημείωμά του προς τους προσκεκλημένους, ο 50χρονος σχεδιαστής, ευχαριστούσε τις γυναίκες που τον ενέπνευσαν, από την Εντίθ Πιαφ ως την Κέιτ Μος, το περιβάλλον του, αλλά και τους Ρόμπερτ Ντάφι και Μπερνάρ Αρνό.

Ο λόγος της αποχώρησής του από τον Louis Vuitton είναι, όπως αναφέρει η WWD, για να προετοιμάσει την είσοδο στο χρηματιστήριο της δικής του μάρκας. Ο όμιλος LVMH, ο Ρόμπερτ Ντάφι και ο ίδιος ο σχεδιαστή κατέχουν από το ένα τρίτο της εταιρείας αυτής. Το συμβόλαιο του Τζέικομπς στον Louis Vuitton «λήγει» σε μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η προηγούμενη ανανέωσή του είχε γίνει μόνον για έναν χρόνο, αναφέρει πηγή που ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Γ. Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ