TV & Media

Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η Μέγκαν Μαρκλ πριν πάει στην τουαλέτα

Πρώτος κανόνας: να κρατηθεί!

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18777913.jpg
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Είναι πολλά αυτά που χρειάστηκε να μάθει η Μέγκαν Μαρκλ πριν γίνει πριγκίπισσα, εμείς πάλι τα μαθαίνουμε σταδιακά. Μαθαίνουμε λοιπόν από τη Sun πως το βασιλικό πρωτόκολλο επιβάλλει συγκεκριμένη συμπεριφορά και λεξιλόγιο σε περίπτωση που η Μέγκαν αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέλος της γαλαζοαίματης φαμίλιας, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, θελήσει να πάει στην τουαλέτα «προς νερού του» ή για το «χοντρό». Καταρχάς, καλό είναι να κρατηθεί και να κάτσει στα αυγά του. Αν πάλι η ανάγκη είναι επείγουσα, θα πρέπει να πει ένα σκέτο «please, excuse me» και να εξαφανιστεί χωρίς να δηλώσει τον προορισμό ή τις προθέσεις του. Απαγορεύεται να πει «μπαρδόν», αυτή η έκφραση είναι μόνο για το προσωπικό.

Πριν η Μέγκαν αποχωρίσει θα πρέπει να φροντίσει το πιάτο της, γιατί οι σερβιτόροι καραδοκούν για να το πάρουν. Όλη η επικοινωνία με το προσωπικό κρύβεται στο πώς θα τοποθετήσει τα μαχαιροπίρουνα. Καταρχάς η λεπίδα του μαχαιριού και τα δόντια του πιρουνιού πρέπει να βλέπουν πάντα προς τα μέσα, γιατί το προς τα έξω συμβολίζει επιθετικότητα προς τους γείτονές της στο τραπέζι. Αν δεν έχει τελειώσει το φαγητό της, θα πρέπει να σταυρώσει τα εργαλεία της μασαμπούκας και αυτά να βλέπουν προς τα κάτω. Για να καταλάβετε για τι είδους σταύρωμα μιλάμε, με όρους δεικτών ρολογιού, τα μαχαιροπίρουνα πρέπει να δείχνουν 4:20. Αν έχει ολοκληρώσει, θα πρέπει να βλέπουν προς τα πάνω.

Ένας άλλος βασιλικός κανόνας επιβάλλει φινετσάτη βρώση και πόση. Κοινώς δεν πέφτουμε με τα μούτρα στο ντερλίκωμα. Τρώμε μετρημένες τέσσερις μπουκιές και αμέσως κάνουμε διάλειμμα.

Πρέπει ένας γαλαζοαίματος να αφήνει φαγητό στο πιάτο του ή όχι; Αυτό εξαρτάται από τη χώρα που επισκέπτεται. Στην Αμερική και στη Βρετανία πρέπει να αφήνει καμιά μπουκίτσα, γιατί αυτό επιβάλλουν τα ήθη και τα έθιμα. Σε άλλες χώρες πάλι πρέπει να σκουπίσεις τελείως το πιάτο σου, για να δηλώσεις στον οικοδεσπότη ευχαριστημένος (μάάάσαλά!).

Τέλος, οι γυναίκες συνδαιτυμόνες πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους πίσω από τους ώμους καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος. Επίσης, απαγορεύεται να σηκωθούν «to powder their nose», κοινώς να πουδραριστούν ή να ανανεώσουν το κραγιόν τους.

Τελικά, δύσκολη η ζωή για πρίγκιπες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ