- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Time : Πρόσωπο της Χρονιάς οι «Γυναίκες που Έλυσαν τη Σιωπή» τους στη σεξουαλική παρενόχληση (εικόνες, video)
Οι «Silence Breakers» και το κίνημα #MeToo είναι η ταχύτερη κοινωνική αλλαγή εδώ και δεκαετίες
Το περιοδικό Time ξεχώρισε για «Πρόσωπο της Χρονιάς» του 2017 όλες τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος και το σθένος να λύσουν τη σιωπή τους απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Το αμερικανικό περιοδικό ονόμασε «Silence Breakers» κυρίως τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που συνδέονται με το κίνημα #MeToo στο Twitter, το οποίο εμφανίσθηκε αμέσως μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων με βασικό αρνητικό πρωταγωνιστή τον μεγαλύτερο παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.
Το «κίνημα στο Twitter με το χάσταγκ είναι ένα μέρος της εικόνας», εξηγεί ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενταλ. «Το κίνημα αυτό είναι το ταχύτερα εξελισσόμενο κίνημα των τελευταίων δεκαετιών», πρόσθεσε.
Μιλώντας στο πρόγραμμα Today του NBC o Αμερικανός δημοσιογράφος είπε: «το όλο κίνημα ξεκίνησε χάρη στο θάρρος και τις ατομικές πρωτοβουλίες μερικών γυναικών και σιγά σιγά άνδρες και γυναίκες μπόρεσαν να λύσουν τη σιωπή τους και να μοιραστούν με όλο τον κόσμο τις δικές τους εμπειρίες».
Στο εξώφυλλο ποζάρουν διασημότητες που ενεπλάκησαν τη φετινή χρονιά σε αποκαλύψεις ή σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης όπως: η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η ηθοποιός, Άσλεϊ Τζουντ, η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι και πολλές άλλες γυναίκες και άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο του Time για το Πρόσωπο της Χρονιάς.
Ανάμεσα στους φετινούς υποψήφιους για την τιμητική διάκριση του έγκριτου περιοδικού ήταν ο βραβευθείς πέρυσι πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και η σκηνοθέτιδα της ταινίας Wonder Woman, Πάτι Τζένκινκς. Στην λίστα βρίσκονταν ο συνιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο πρώην διοικητής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Η παράδοση του «Προσώπου της Χρονιάς» έχει τις ρίζες του πίσω στο 1927, όταν το βραβείο πήρε ο Τσαρλς Λίντμπεργκ, ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε μόνος με το μονοθέσιο αεροσκάφος του πάνω από τον Ατλαντικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθηναίοι VS Επαρχιώτες
Η απόφαση του καναλιού
«Καλό ταξίδι σε έναν καλλιτέχνη που έζησε με αξιοπρέπεια εντός και εκτός σκηνής»
Τα ονόματα που τράβηξαν τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου
H παρουσιάστρια μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον αείμνηστο δημοσιογράφο
Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Φοίβος Παπαδάκης με τους διαδικτυακούς του φίλους
Τι αποκάλυψε η Μαρία Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο του ANT1
Επί σειρά ετών η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ακολουθούσε το «Καλημέρα Ελλάδα»
Τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 έκανε η μεγάλη υπερπαραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης
Τι ανέφερε ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού
Ο παρουσιαστής προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις τελευταίες κουβέντες του με τον δημοσιογράφο που πέθανε χθες το απόγευμα
Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο
Δείτε το βίντεο από την έναρξη της εκπομπής
O εκλιπών υπήρξε βασικό στέλεχος του σταθμού για πάνω από τρεις δεκαετίες
Ο δημοσιογράφος έφυγε αιφνίδια σε ηλικία 74 ετών
Με τον θάνατο του αυτές οι εικόνες και οι στιγμές αποκτούν πια χαρακτήρα αρχείου
Η πρώτη εκπομπή, οι πιο σημαντικές στιγμές on air και συνεργάτες που πέρασαν δίπλα από τον Γιώργο Παπαδάκη
Eίχε αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό μετά από 34 χρόνια καθημερινού ραντεβού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.