TV & Media

Ρόμαν Πολάνσκι: Κατηγορείται για το βιασμό 10χρονου κοριτσιού το 1975

Η καλλιτέχνιδα Μαριάν Μπάρναρντ μιλά πρώτη φορά για την κακοποίησή της από τον Γαλλοπολωνό σκηνοθέτη  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377915-779905.jpg
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Για άλλη μια φορά ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Ρόμαν Πολάνσκι, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτή τη φορά η Καλιφορνέζα καλλιτέχνιδα, Μαριάν Μπάρνταρντ, καταγγέλλει ότι ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης την βίασε σε ηλικία 10 ετών κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης το 1975 στο Μαλιμπού.

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα δήλωσε στη βρετανική «The Sun» ότι συναντήθηκε με τον Πολάνσκι και τη μητέρα της σε παραλία του Μάλιμπου και ότι στη φωτογράφιση θα πόζαρε με μαγιό και γούνα για ένα περιοδικό.  

 

Η Μαριάν Μπάρναρντ έχει ήδη ξεκινήσει πρωτοβουλία στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα να διαγραφεί ο Πολάνσκι από την Κινηματογραφική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

«Φορούσα ένα μπικίνι και πίστευα ότι η φωτογράφιση ήταν επαγγελματική. Είχα ποζάρει ξανά ως μοντέλο κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας και για αυτό δεν θεώρησα περίεργο ή ασυνήθιστο αίτημα του σκηνοθέτη», λέει η Μπάρναρντ. «Εκεί θέλησε να βγάλω το μαγιό μου. Άρχισα να αισθάνομαι πολύ άβολα», προσθέτει στη συνέντευξή της και διευκρινίζει ότι εκείνη τη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι η μητέρα της που την συνόδευε είχε απομακρυνθεί. 

«Δεν ξέρω πού πήγε και πραγματικά δεν κατάλαβα πότε έφυγε, αλλά δεν ήταν εκεί. Τότε με κακοποίησε», είπε. Όπως υποστήριξε ο βιασμός της προκάλεσε προβλήματα υπογονιμότητας και κλειστοφοβία και επέλεξε να μιλήσει τώρα με αφορμή το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων του παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. «Ένιωσα ότι κρατώντας το στόμα μου κλειστό δεν πράττω σωστά και αποφάσισα να μιλήσω», λέει.

«Μακάρι να ήμουν αρκετά γενναία για να μιλήσω νωρίτερα, να εκμυστηρευτώ σε έναν φίλο, σε γονιό ή ακόμη και σε δάσκαλο τι μου είχε συμβεί», γράφει στο διαδικτυακό της αίτημα. «Ίσως αν είχα μιλήσει νωρίτερα να μην είχαν κακοποιηθεί κι άλλα κορίτσια από τον Πολάνσκι».

Ο Πολάνσκι έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθας Γκάιμερ το 1977 και αφού έμεινε στη φυλακή για 42 μέρες διέφυγε στην Ευρώπη και από τότε ζει εξόριστος στη Γαλλία και στην Ελβετία.

Επίσης στις αρχές Οκτωβρίου η 61χρονη Γερμανίδα πρώην ηθοποιός και μοντέλο Ρενάτε Λάνγκερ κατήγγειλε στις ελβετικές αρχές ότι ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης τη βίασε στο σαλέ του στην Ελβετία το 1972, όταν εκείνη ήταν 15 χρόνων, ενώ τον περασμένο Αύγουστο μία 60χρονη που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης μόνο με το μικρό της όνομα, Ρόμπιν, κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη το 1973 όταν ήταν σε ηλικία 16 χρόνων.

Τέλος το 2012 η Βρετανή ηθοποιός Σάρλοτ Λιούις είχε δηλώσει επίσης πως ο σκηνοθέτης την ανάγκασε σε σεξουαλική επαφή όταν ήταν 16 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ