- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η τελευταία συνέντευξη του Τζορτζ Μάικλ: Η ζωή μου ήταν ένα χάσιμο χρόνου (video)
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τον βίο του 53χρονου ποπ σταρ
Στις 16 Οκτωβρίου, το βρετανικό δίκτυο Channel 4 πρόκειται να βγάλει στον αέρα το ντοκιμαντέρ «Freedom».
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε λίγο πριν πεθάνει ο Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος, όπως γράφει το βρετανικό BonneCherie.com, εργαζόταν πάνω σε αυτό μέχρι και 48 ώρες πριν από το θάνατό του ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρότζεκτ επικεντρώνεται στον καταστροφικό αντίκτυπο που είχε στη ζωή του τραγουδιστή ο θάνατος του συντρόφου του Ανσέλμο Φελέπα από AIDS. Ο Μάικλ φέρεται να εξομολογήθηκε πως ποτέ δεν κατάφερε να το ξεπεράσει και πως η ζωή του ήταν «ένα χάσιμο χρόνου».
Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν 27 ετών, όταν γνωρίστηκε με τον Βραζιλιάνο στιλίστα και σχεδιαστή Ανσέλμο Φελέπα στο φεστιβάλ μουσικής Rock in Rio. Τότε, ο ελληνοκυπριακής καταγωγής ποπ σταρ ζήτησε από το προσωπικό να τους συστήσει.
«Σε ένα κοινό 160 χιλιάδων ανθρώπων υπήρχε αυτός ο τύπος στη δεξιά πλευρά της σκηνής που απλά με έριξε με αυτό το βλέμμα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο πολύ που έπρεπε να σταματήσω να κάνω ό,τι έκανα στην άκρη της σκηνής, επειδή μου είχε αποσπάσει τελείως την προσοχή. Ήταν τόσο γλυκός. Μου απέσπασε τόσο πολύ την προσοχή, που έμεινα μακριά από εκείνη τη γωνία επειδή διαφορετικά θα ξεχνούσα τα λόγια. Τη στιγμή που τον κοίταξα ένιωσα ότι θα είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Όλα άλλαξαν. Ήμουν πιο ευτυχισμένος από ποτέ στη ζωή μου. Με τον Ανσέλμο νομίζω ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά αγάπησα κάποιον ανιδιοτελώς. Ήταν κάτι σαν αντανακλαστικό, ένιωσα αμέσως πως όλα είχαν αλλάξει. Για μένα είναι ακόμα πολύ δύσκολο να εξηγήσω πως βρήκα τέτοια συντροφικότητα που με άλλαξε. Και τέτοιον εκπληκτικό άνθρωπο. Η πρώτη φορά που πραγματικά πιστεύεις ότι κάποιος σε αγαπά, είναι μια υπέροχη στιγμή στη ζωή σου και ήταν υπέροχοι αυτοί οι 6 μήνες (μαζί του)» ανέφερε ο Τζορτζ Μάικλ.
Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, θυμούμενος τη στιγμή που ο Φελέπα διαγνώστηκε με τον ιό HIV, τα Χριστούγεννα του 1991, είπε: «Πήγε στους γιατρούς τα Χριστούγεννα. Ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου. Ήμουν τρομοκρατημένος ότι θα τον χάσω. Ήταν ο σωτήρας μου. Το ότι βρήκα έναν σύντροφο εκείνη την περίοδο της ζωής μου με άλλαξε. Μετά έπαθε και η μαμά μου καρκίνο. Ένιωσα τόσο αναθεματισμένος από τον Θεό. Τα πήρα όλα πολύ άσχημα, πάρα πολύ άσχημα για την ακρίβεια. Ποτέ δεν ένιωσα τέτοια κατάθλιψη. Κάθισα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι (με την οικογένειά μου), μη γνωρίζοντας αν ο άνθρωπος που αγαπούσα είχε μια θανατηφόρα αρρώστια».
Ο Ανσέλμο δεν είπε τα δυσάρεστα νέα παρά μέχρι και την Πρωτοχρονιά, οπότε και πέταξε μέχρι το Λονδίνο για να τα πει στον Τζορτζ. Στο ντοκιμαντέρ, που προβάλλονται και ερασιτεχνικά βίντεο του ζευγαριού, ο 53χρονος τραγουδιστής δηλώνει: «Κατέρρευσα όταν έμαθα ότι είχε μια θανατηφόρα αρρώστια. Απλά κατέρρευσα».
Το τραγούδι «Jesus to a Child» γράφτηκε για τον Ανσέλμο.
Επί της ουσίας, είτε συγκυριακά είτε επειδή έτσι το διάλεξε, ο Τζορτζ Μάικλ μοιάζει σε αυτό το ντοκιμαντέρ να γυρίζει ο ίδιος τον επιτάφιό του, λέγοντας: «Ελπίζω ο κόσμος να με θεωρήσει ως έναν άνθρωπο που είχε μια κάποια αξιοπρέπεια. Ελπίζω ότι θα με θυμούνται για αυτό, αν και είναι πολύ απίθανο. Νομίζω ότι όλα ήταν ένα χάσιμο χρόνου, μια χαμένη προσπάθεια».
Αξιοσημείωτο είναι πως σε όλο το ντοκιμαντέρ, ο τραγουδιστής δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στον τελευταίο του σύντροφο, των επί 7 έτη συνοδοιπόρο του, Φαντί Φαγιάζ, ο οποίος και τον βρήκε νεκρό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Η περίπτωση του BBC, η ακραία πόλωση των ΜΜΕ και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.