TV & Media

Θέμα εργασίας σε πανεπιστήμιο η επένδυση βιοαερίου του Σάκη Ρουβά

Ο πρωτότυπος τρόπος που επέλεξε καθηγητής προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φοιτητών του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361501-748420.jpg

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του capital.gr, ο Σάκης Ρουβάς αποτέλεσε θέμα εργασίας σε μάθημα Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ).

 

Ειδικότερα, το επενδυτικό σχέδιο που ο δημοφιλής τραγουδιστής παρουσίασε πρόσφατα στην Καρδίτσα και το οποίο αφορά, μεταξύ άλλων, την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο, αποτέλεσε το θέμα εργασίας που είχε την εξής διατύπωση:

«Σε έκταση 37 στρεμμάτων, στον Άγιο Βησσάριο Καρδίτσας, θα υλοποιηθεί από έναν γνωστό σας (Σ.Ρ) μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου, από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου  και παραγωγής ενέργειας που θα χρησιμοποιείται για την ενεργειακή αυτάρκεια θερμοκηπίων που θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα βιοαερίου. Να αναπτύξετε το όλο θέμα»

Αυτόν τον τρόπο επέλεξε ο καθηγητής προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φοιτητών του, σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι φοιτητές έστειλαν ακόμα και μηνύματα στα social media του καλλιτέχνη ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από αυτές που είχαν ήδη δημοσιευθεί στον Τύπο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σάκης Ρουβάς έχει προχωρήσει στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως βιομάζα και βιοαέριο.

Η εταιρεία SK Κτηνοτροφική συστήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, με διάρκεια 50 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24 χιλιάδων ευρώ το οποίο «καλύπτεται εξ ολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή Αναστάσιο Ρουβά, καλλιτέχνη» ο οποίος και κατέχει τις 1000 ονομαστικές κοινές μετοχές αξίας 24 ευρώ η κάθε μία.

Ο ίδιος παρουσίασε σε κέντρο της Καρδίτσας, σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους το project της εταιρείας Βιοαερίου, το οποίο αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και στον τομέα των θερμοκηπίων.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ