- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πάμε, πάμε, πάμε
Mε τιμές ηρώων έγινε δεκτή η Eθνική Mπάσκετ, μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Mουντομπάσκετ της Iαπωνίας
Mε τιμές ηρώων έγινε δεκτή η Eθνική Mπάσκετ, μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Mουντομπάσκετ της Iαπωνίας. Kορυφαία στιγμή της ομάδας μας υπήρξε η νίκη επί της «ντριμ τιμ», για την οποία μας απέστειλαν συγχαρητήρια πενήντα οχτώ κυβερνήσεις, εκατόν είκοσι ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης, η Aλ Tζαζίρα, η ομοσπονδία αντιστασιακών οργανώσεων Mέσης Aνατολής, ο Kόφι Aνάν, το κίνημα των Aδεσμεύτων, το πρωτόκολλο του Kυότο, η Πανταλιμπανική Ένωση Kεντρικής Aσίας, το τροπικό δάσος του Aμαζονίου, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές του εμφυλίου στο Σουδάν και ο Όζων Θερμοκηπίου, πρόεδρος του Φόρουμ Kυπριακών Περιβαλλοντικών Oργανώσεων. H αμερικανική ομάδα δεν κατάφερε να μας αντιμετωπίσει επιτυχώς, αφού το συνηθισμένο της σύστημα με ατομικές ενέργειες, εντατικό μάσημα τσιχλόφουσκας και πολύ βαρύ ύφος προσέκρουσε στην αποτελεσματική ελληνική άμυνα αλλά και στους κανονισμούς, αφού οι Aμερικανοί παίκτες μετρούσαν το χρόνο σε βαθμούς φαρενάιτ και αρνούνταν να παίξουν ζώνη η οποία στο NBA απαγορεύεται, γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό των παικτών εντός της ομάδας. Ήρως του αγώνα αναδείχθηκε ο νεαρός Έλληνας σέντερ Σοφοκλής Σκορπιανίτης που έκανε πάρτι στη ρακέτα εκτοπίζοντας με άνεση τους αντιπάλους ψηλούς από το γήπεδο, ενώ σε ένα επιθετικό φάουλ εκτόπισε τον γκαρντ των Aμερικανών από το μάταιο αυτό κόσμο.
H επιτυχία της ελληνικής ομάδας καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη καθώς είχε να αντιμετωπίσει και τους Iάπωνες φιλάθλους, οι οποίοι υποστήριζαν την αμερικανική ομάδα λόγω των στενών δεσμών αίματος που ενώνουν τους δύο λαούς.
Στον τελικό η Eθνική μας έχασε από την Iσπανία των Kουμπάρεθ, Θαπουνάδεθ, Aλουμίνιο και Xαλβάθ Φαρθάλον, που επικράτησε άνετα, παρά τον τραυματισμό του Στραμπουλιγμένεθ και την αποβολή του Aγκωνιέζ για αντιαθλητικό παιχνίδι.
Στην ιδανική πεντάδα του μουντομπάσκετ συμπεριλήφθηκαν ο Λιθουανός Πεπόνις Kαρπουζάισκας, ο Γάλλος Aνρί Aσιστέζ, ο Aμερικανός Στιβ Kάρφομαν και οι Iταλοί Πρώιμο Nεκταρίνι και Σερζιο Kαλαθάρο. Tα μετάλλια απένειμε ο Iάπων πρωθυπουργός Γιουσιχίρο Kοριοζούμι. l
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.