- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: «Δεν επέστρεψα για να είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης»
Τι είπε για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο
Tσίπρας: «Στόχος μου δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά η διακυβέρνηση της χώρας»
Το στίγμα της πολιτικής επανόδου του επιχείρησε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ίδρυση της ΕΛΑΣ, δηλώνοντας ότι στόχος του δεν είναι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η επιστροφή του υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να καλυφθεί «ένα μεγάλο κενό στο πολιτικό σύστημα και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», υποστηρίζοντας ότι η απουσία ισχυρής αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε την κυβερνητική αλαζονεία.
Αναφερόμενος στη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, αλλά δύο σαφείς προϋποθέσεις: η νέα προσπάθεια δεν θα γεννηθεί μέσα από τη Βουλή και δεν υπάρχουν προκρατημένες θέσεις για κανένα πρόσωπο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα υπαρκτό πολιτικό κενό και όχι για να συνεργαστεί με πολιτικές δυνάμεις που, όπως είπε, «έχουν κλείσει τον κύκλο τους».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εφόσον η ΕΛΑΣ αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές, θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση του προγράμματός της, ενώ αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα επιδιώξει νέα εκλογική αναμέτρηση για την εξασφάλιση «καθαρής λύσης».
Για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «τα τηλέφωνά μου είναι ανοιχτά».
«Δεν επέστρεψα στην ενεργό δράση για να καταγράφω ποσοστά. Θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο. Θέλουμε να είμαστε κυβερνώσα Αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Στόχος μου δεν είναι να είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά να κυβερνήσω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Συνεδρίασαν Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
«Δεν γνωρίζω καν από πού ξεκίνησε η σχετική συζήτηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πώς επηρεάζονται εισιτήρια αγώνων, έκδοση παραβόλων και ταυτοτήτων, ΚΕΠ, λογιστήρια, τιμολόγια B2G, τραπεζικές εργασίες και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες
Αναμένεται το σχετικό πόρισμα μετά από νέα αυτοψία και μετρήσεις
«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για μαθήματα ενσυναίσθησης»
Το ΠΑΣΟΚ συριζοποιείται όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών αλλά και σε επίπεδο λόγου και αισθητικής
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο
Πότε δικάζονται Σκρέκας, Μπουκώρος και Σενετάκης
«Νόμιμο το μηχάνημα βιοανάδρασης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.