- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σέβη Βολουδάκη μίλησε για τον θάνατο του συζύγου της: Μου λείπει όσο τίποτα, είναι η αγάπη της ζωής μου
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
Σέβη Βολουδάκη: Η αναφορά στον θάνατο του συζύγου της – «Πιστεύω ότι θα ξανασυναντηθούμε»
Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day παραχώρησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη μιλώντας για την καθημερινότητά της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και την απώλεια του συζύγου της, Μανούσου Βολουδάκη.
«Έχω το πρόγραμμα το καθημερινό, που είναι του υπουργείου, είναι με τα των παιδιών, και είναι ασφαλώς και κάθε βδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγην, νομίζω τρία χρόνια τώρα, δεν έχουν περάσει πάνω από πέντε μέρες που να μην πηγαινοέρχομαι στα Χανιά. Αυτός είναι ο τόπος μου, τον αγαπάω, είναι οι άνθρωποί μου, θέλω να ‘μαι δίπλα τους. Και από ‘κει και πέρα, έχουμε τα συμβούλια υπουργών και τις Βρυξέλλες σε μηνιαία βάση» ανέφερε η Σέβη Βολουδάκη.
Για τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο υπουργείο, εξομολογήθηκε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν με το που ανέλαβα, που τότε είχανε έρθει πάρα πολλά παιδιά, ασυνόδευτα ανήλικα, στη Σάμο. Πάνω από 500 παιδιά. Και έπρεπε, ενώ ήμουνα εδώ μόλις τρεις μέρες, να συνεργαστώ με όλους τους εργαζόμενους, να δούμε πού μπορούν να στεγασθούν, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις, και όλο αυτό έπρεπε να γίνει σε μια μέρα. Ήτανε σαν να έχω πάρει μια ανάσα και να κάνω μακροβούτι. Βγήκα στην επιφάνεια, αλλά δεν σας κρύβω ότι σκέφτηκα, “έτσι θα ‘ναι κάθε μέρα;”».
«Μου ζήτησε να του βρω νύφη»
Αναφορικά με το το πιο περίεργο πράγμα της έχει ζητηθεί από κάποιο πολίτη, είπε: «Προσωπική αποκατάσταση. Να βρω νύφη. Μου ‘φερε και το Ε9, μου ‘πε και πόσες ρίζες ελιές έχει και μου ζήτησε βοήθεια να αποκατασταθεί».
Για τον σύζυγό της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ύστερα από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σημείωσε: «Είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα πω “ήταν”. Θα πω “είναι πολύ δύσκολο”. Δεν είναι κάτι που είναι γραμμικό, έχει πάνω και κάτω. Και υπάρχουνε πάρα πολλές στιγμές -γενέθλια, γιορτές, επέτειοι, αποφοιτήσεις- που ο Μανούσος μού λείπει όσο τίποτα. Είναι η αγάπη της ζωής μου.
Έχεις λοιπόν ένα τραύμα στην καρδιά και μαθαίνεις και ζεις μ’ αυτό. Δεν είχα τη δυνατότητα να είμαι μια μαμά, η οποία είναι κλεισμένη μες στο σπίτι, κλαίει, χτυπιέται, και δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Και επίσης δεν νομίζω ότι και ο Μανούσος θα το ήθελε αυτό. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ η πίστη. Πάρα πολύ. Γιατί εγώ πιστεύω ότι θα ξανασυναντηθούμε. Πιστεύω ότι όλο αυτό δεν έχει τελειώσει. Πιστεύω ότι είναι κάπου που είναι καλά και θα ξανανταμώσουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
«Έχουμε ένα από τα πιο πλήρη συστήματα πρόληψης στην Ευρώπη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Για πράξη σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά και το Διεθνές Δίκαιο κάνει λόγο η Υπουργός Πολιτισμού
Παραμένει στα 2 χρόνια η παράταση της θητείας των τριών Ελλήνων ευρωεισαγγελέων
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Και μόνο η χρήση της λέξης «υπερπλούτος» θα έπρεπε να αρκεί για να καταλάβουμε ότι ούτε ο Τζοκόντος έχει αλλάξει αλλά ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν
Τι απάντησε για το «ένταλμα σύλληψης»
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει ταυτότητα μέχρι τις 3 Αυγούστου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.