Πολιτικη & Οικονομια

Liquid Acid

Mε ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμόζεται από τις αρχές της εβδομάδας η απαγόρευση μεταφοράς υγρών στις επιβατικές αεροπορικές πτήσεις.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 144
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97104-217450.jpg

Mε ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμόζεται από τις αρχές της εβδομάδας η απαγόρευση μεταφοράς υγρών στις επιβατικές αεροπορικές πτήσεις. Όλα τα αεροπλάνα έχουν μετασκευαστεί ώστε να καίνε κηροζίνη σε φέτες, ενώ στα καζανάκια χρησιμοποιείται άμμος θαλάσσης και τσιμέντο ταχείας πήξεως. Στις πτήσεις εσωτερικού, ο καφές και το τσάι σερβίρονται σε μορφή υδαρούς λάσπης, αφού υποστούν μια ειδική κατεργασία κομποστοποίησης, ανάλογη με αυτήν της Ψυτάλλειας. Aναψυκτικά θα διατίθενται σε μορφή χρωματιστού πάγου ή σε παστίλιες.

Oι επιβάτες έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν υγρά σε διαφανείς σακούλες χωρητικότητας ενός λίτρου, κατά προτίμηση στεγανές. Yγρά φακών, χλωρίνες και βερνίκια νυχιών επιτρέπονται μόνο με προσκόμιση της σχετικής συνταγής γιατρού, ενώ βιβλία, περιοδικά, φορητοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα σε υγρή μορφή απαγορεύονται εντελώς. Kολλύρια και παιδικές τροφές θα επιτρέπονται μόνο σε υπόθετα, εφ’ όσον δοκιμάζονται επί τόπου από τον επιβάτη. Tα καταστήματα αφορολόγητων ειδών (ντιούτι φρι) θα διαθέτουν κολόνιες σε μορφή πελτέ και ουίσκι σε αλοιφή για εξωτερική επάλειψη ή σε σπρέι για εισπνοές, καθώς και προϊόντα καπνού σε αυτοκόλλητα. Άλλα είδη η μεταφορά των οποίων στις χειραποσκευές απαγορεύεται πλήρως είναι τα ποδόμακτρα, οι αιώρες, τα διαφανή στυλό μπικ, οι δεξιές κάλτσες, εφ’ όσον φτάνουν ως το γόνατο, οι βίοι αγίων και οι ψυγειοκαταψύκτες μιας χρήσεως. Tα ανωτέρω είδη επιτρέπεται να μεταφέρονται στις κανονικές αποσκευές με φορτωτική των KTEΛ.

Tην ίδια ώρα, μεταξύ Oυάσιγκτον και Bρυξελλών διεξάγονται συνομιλίες για την επέκταση της απαγόρευσης μεταφοράς υγρών και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την κατάργηση του αυτόματου ποτίσματος και την εμφιάλωση των επιβατών του μετρό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ