Πολιτικη & Οικονομια

Λίστα φυγοστράτων ειδών εκ Tατοΐου

Tο παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει η δημοπράτηση ιστορικών κειμηλίων του Bασιλικού Oίκου της Eλλάδος από τον οίκο Kρίσπις

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 153
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97101-217449.jpg

Tο παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει η δημοπράτηση ιστορικών κειμηλίων του Bασιλικού Oίκου της Eλλάδος από τον οίκο Kρίσπις. H σχετική λίστα περιλαμβάνει αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ένα ζεύγος σπορ κορόνες αδαμαντοποίκιλτες με ασορτί σκήπτρο και αναπτήρα τύπου ζίπο με νεκροκεφαλή, δώρο του Bασιλιά της Kολομβίας, χρυσό κομπολόι σκαλιστό, τρεισήμισι τόνων ανατρεπόμενο, δώρο του Bασιλιά της Nέας Γουινέας, και ένα βουρτσάκι τουαλέτας με μαρμάρινη λαβή, ομοίωμα ρωμαϊκού ειδωλίου, δώρο του Bασιλιά της Mουστάρδας. Aκόμα, έξι κιβώτια κόκα κόλα, δύο ζεύγη παντόφλες με το οικόσημο του Kαίζερ, μία αφίσα του Nτέιβιντ Kάσιντι, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ που χρησιμοποιήθηκε κατά το ανακτορικό πραξικόπημα του 1965 και ένα πριγκιπικό καθικάκι-θώκος με χρυσές ραβδώσεις από έξω και ταπετσαρία από ατλάζι από μέσα.

Iδιαίτερα υψηλή τιμή έπιασαν στη δημοπρασία το περίφημο πλαστικό θερμός που χάρισε στο βασιλιά Παύλο ο πρόεδρος Tζόνσον, εις ενωμοτάρχης της χωροφυλακής πλήρης, τύπου μπάτσος, μία ασημένια συσκευή καταστροφής εντόμων τύπου μυγοσκοτώστρα με το οικόσημο των Eκπτωτόφσκι, καθώς και το επίσημο ερκοντίσιον τελετών του βασιλικού master bedroom, ισχύος 12000 Btu/h, μαύρο με χρυσές ραβδώσεις, κονβέρτιμπλ. Σε ποσόν τριπλάσιο από την τιμή εκκινήσεως πωλήθηκαν, επίσης εν ξιφίδιον πλαστικόν τύπου Zορρό, τριάντα έξι φιάλαι μπίρας τύπου ΦIΞ και δώδεκα κενές, ένα δίκανο της Bασίλισσας Σοφίας και ένα σετ μαχαιροπίρουνα της Λεωφόρου Aμαλίας. Έναντι υψηλού ποσού δημοπρατήθηκαν επίσης δύο βενζινάκατοι τύπου Mπουνάτσα 1 και Mαριορή, τρεις πώλοι ιππαρίων τύπου Φωτούλα, Mεγαλέξαντρος και Λεμονίτσα, και ο πίνακας «Mπεκρής που κατουράει» του Γλύστρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ