- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι Κώστας Τσιάρας και Νότης Μηταράκης
Οι δύο πρώην υπουργοί δηλώνουν αθώοι για τις παράνομες επιδοτήσεις
Υπομνήματα και εξηγήσεις στην ευρωπαϊκή εισαγγελία από τους πρώην υπουργός Κώστα Τσιάρα και Νότη Μηταράκη για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, επί της οδού Λουκάρεως, προσήλθαν ο Κώστας Τσιάρας και ο Νότης Μηταράκης για την υπόθεση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι δύο βουλευτές βρίσκονται ενώπιων της Εισαγγελίας μετά τις κλήσεις που έλαβαν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για διάπραξη πλημμεληματικού βαθμού αδικημάτων στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι δύο βουλευτές συνοδεύονταν από τον δικηγόρο τους Μιχάλη Δημητρακόπουλο και δήλωσαν έτοιμοι να υποβάλουν τα υπομνήματά τους, στα οποία θα εξηγούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με έκνομες ενέργειες. Παράλληλα, θα δώσουν και προφορικές εξηγήσεις στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς.
Πρώτες δηλώσεις Τσιάρα και Μηταράκη για υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε δήλωσή του ο κ. Τσιάρας τόνισε: «Προσέρχομαι αυτοπροσώπως γιατί πιστεύω ότι μέσα από υπόμνημα μου θα αποδειχθούν όλα τα στοιχεία για την αθωότητα μου και ότι δεν υπήρχε καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο. Το έχω ξαναπεί έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».
Από τη μεριά του ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Προσέρχομαι χωρίς να ζητήσω προθεσμία. Έχω κινηθεί στο πλαίσιο του νόμου. Επιθυμώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν έχω υποπέσει σε καμία παράνομη ενέργεια. Εχω κινηθεί στο πλαίσιο του συντάγματος και του νόμου. Έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται είτε να προσέλθουν αυτοπροσώπως είτε να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους και οι υπόλοιποι 9 «γαλάζιοι» βουλευτές, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, προκειμένου να εξετάσει πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
4,8 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής προστίθενται στο ενιαίο δίκτυο
«Εξέχων ζωγράφος και λεπταίσθητος ποιητής»
«Δεν θέλουμε να έχουμε ανεμογεννήτριες στην Αττική», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Το σχέδιο ΝΔ και ΕΛ.ΑΣ που καλείται να ματαιώσει
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
6 νέα έργα σε Βύρωνα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο, Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και Καισαριανή
Συζητήθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας και η ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική στάση απέναντι στο φαινόμενο
«Δεν θα στείλουμε τον λογαριασμό στα παιδιά μας»
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχόλια του ηθοποιού προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση Marfin
«Η κυβέρνηση θα κατευθύνει τους πόρους στο σύνολο της κοινωνίας»
Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η κυβέρνηση μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά περιορίζεται στα μερεμέτια
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Ο Αλέξης Τσίπρας, η κεντροαριστερά και η νέα συσκευασία ενός παλιού πολιτικού προϊόντος
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι τα χρήματά τους από τον ΕΦΚΑ
Η εξέλιξη του «μέσου όρου» και η ανάδυση μιας νέας, συμφιλιωτικής παράταξης
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.