- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας από Χαλάνδρι: «Τον Ιούνιο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα»
Παράλληλα, επανέλαβε τις ενστάσεις του για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ
Τσίπρας από Χαλάνδρι: «Τον Ιούνιο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα»
Σε κλίμα έντονης πολιτικής κινητικότητας για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι η εκδήλωση για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής», με κεντρικό πρόσωπο τον Αλέξης Τσίπρας.
Η πρωτοβουλία πολιτών βόρειας Αθήνας διοργάνωσε τη συζήτηση που θεωρείται ένα από τα τελευταία βήματα πριν από την επίσημη παρουσίαση της πρότασης για το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.
Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, με την πρωτοβουλία «Ιθάκη», «ρίχτηκε ο σπόρος για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης» και πως πλέον «οι καρποί μεγαλώνουν σε όλη τη χώρα».
«Τότε η ανάγκη ήταν να έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση και σήμερα η ανάγκη είναι να έχουμε μια παράταξη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη. Στόχος δεν είναι να του κάνουμε αντιπολίτευση αλλά να τον νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για ζητήματα Κράτους Δικαίου και οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι η ανάγκη πολιτικής αλλαγής προκύπτει από την αίσθηση «αναξιοπρέπειας και κατάλυσης της δημοκρατίας».
Παράλληλα, επανέλαβε τις ενστάσεις του για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ενώ αναφέρθηκε και στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.
«Η Φώφη Γεννηματά μιλούσε για “Μητσοτάκης Α.Ε.” και εγώ μιλάω για “Μητσοτάκης Ltd”», σχολίασε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στα υπερκέρδη των τραπεζών, κάνοντας λόγο για «κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια», ενώ επιχείρησε νέο άνοιγμα προς τη μεσαία τάξη, απορρίπτοντας σενάρια αύξησης της φορολογίας εις βάρος της.
«Μας ρωτάνε πού θα βρούμε τα λεφτά. Μόνο στους 20 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αν αυξήσεις τη φορολογία μπορείς να στηρίξεις την κοινωνία. Αυτό το 1% των επιχειρήσεων πρέπει να περάσει από τον πάγκο», ανέφερε.
Κλείνοντας την ομιλία του, έδωσε σαφές πολιτικό στίγμα για τις επόμενες κινήσεις του. «Τον Μάρτιο ήταν νωρίς, τον Σεπτέμβριο είναι αργά. Τώρα είναι η ώρα. Έρχεται ο μήνας του θερισμού για την παράταξη που θα μπορέσει να κερδίσει τον Μητσοτάκη όταν γίνουν οι εκλογές», είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Επικρατείας απαντά σε κρίσιμα ζητήματα του δημόσιου διαλόγου
39 εκατ. ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε 15 εκατ. γεωτεμάχια
«Από το gov.gr στο νέο ΕΣΥ, η τεχνολογία αλλάζει το κράτος»
Tι να προσέξουν οι φορολογούμενοι έως τις 15 Ιουλίου
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε ένα υπαίθριο μουσείο 20 στρεμμάτων
Αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη λόγω του πολέμου στο Ιράν
Έμφαση δόθηκε στη στρατηγική αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών,
Μια νέα προοδευτική πρόταση ή ένα προσωποπαγές κόμμα;
Το προφίλ του ελληνικού χρέους ενισχύθηκε από την ενεργητική διαχείριση του
Influencing: επάγγελμα, τέχνη ή απλώς θόρυβος;
Kαταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ σε 48.150 δικαιούχους - Αναλυτικά όλα τα ποσά
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.