- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια στην Πορτογαλία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Επίσκεψη Ν. Δένδια στη ναυτική βάση Λισαβόνας και το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα - Κόμβο Καινοτομίας
Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026, η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην Πορτογαλία.
Επισκέφθηκα την έδρα του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA) @EMSA_EU στη #Λισαβόνα. Ενημερώθηκα για τον ρόλο των drones στη ναυτική επιτήρηση και ασφάλεια, καθώς και τον ρόλο τους στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. pic.twitter.com/A33Ff7lPiM
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 8, 2026
Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου 2026, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Πορτογάλο ομόλογό του, Νούνο Μέλο (Nuno Melo), μετέβη στην Αεροπορική Βάση No 11 της Πορτογαλίας, όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 506ης Μοίρας Αεροσκαφών και ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του νέου μεταγωγικού αεροσκάφους Embraer KC-390.
Σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στη Ναυτική Βάση Λισαβόνας, όπου επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV) – Κόμβο Καινοτομίας, παρουσία του Υφυπουργού για την Αμυντική Πολιτική της Πορτογαλίας Νούνο Πινέιρο Τόρες (Nuno Pinheiro Torres).
Επισκέφθηκα τη Ναυτική Βάση #Λισαβόνας και το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα οχήματα (CEOV) - Κόμβο Καινοτομίας, παρουσία του Υφυπουργού για την Αμυντική Πολιτική της Πορτογαλίας Nuno Pinheiro Torres @nunoptorres.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 8, 2026
Ενημερώθηκα για την ανάπτυξη πρωτότυπων θαλάσσιων και… pic.twitter.com/jUJvrxbnWj
Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για την ανάπτυξη πρωτότυπων θαλάσσιων και υποθαλάσσιων drones και ξεναγήθηκε στο πεδίο δοκιμών τους. Κατά την επίσκεψη εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του CEOV με το ΕΛΚΑΚ, καθώς και του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα.
Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Ασφάλειας – European Maritime Safety Agency (EMSA), όπου ενημερώθηκε για τον ρόλο των drones στη ναυτική επιτήρηση και ασφάλεια, καθώς και τον ρόλο τους στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στους τομείς της Άμυνας, της Ασφάλειας, της θαλάσσιας συνεργασίας και της αμυντικής καινοτομίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα γίνει με τις μονάδες αποθήκευσης
Θα καταβληθούν συνολικά 2.48 δισ. ευρώ σε 4.325.802 δικαιούχους
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
«Αυτή είναι η συμμορία της μιζέριας»
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει πλέον 11 μετάλλια, οκτώ χρυσά και τρία χάλκινα, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι αδειούχοι του Αυγούστου
Η αιχμηρή ανακοίνωση και η κινητοποίηση που προαναγγέλλει
Η λανθασμένη σύγκριση μεταξύ άμυνας και υγείας
Το αθάνατο «μαξιλάρι» του ΣΥΡΙΖΑ, οι τραπεζίτες και οι επόμενες γενιές
Πάνω από 2 ευρώ η μέση τιμή - Όλα τα δεδομένα στο τραπέζι
Νωρίτερα στα ΑΤΜ τα χρήματα
Πότε βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα
Η ανάρτηση της ψυχολόγου και οι λόγοι της απόφασής της
«Να μην στείλουμε ποτέ ξανά το λογαριασμό στα παιδιά μας», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
Οι δηλώσεις υποβάλλονται από 21 έως και 31 Σεπτεμβρίου
«Αβάσιμοι, απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι ισχυρισμοί»
Από αύριο οι ενστάσεις
Με τη νέα ρύθμιση θεσπίζεται για πρώτη φορά σύστημα επισήμανσης ληξιπρόθεσμων οφειλών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.