Πολιτικη & Οικονομια

Νέος κατώτατος μισθός: Αλλάζουν όλα και στα επιδόματα από την Πέμπτη

Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενη στο γραφείο
Κατώτατος μισθός © Freepik

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την αύξηση στον κατώτατο μισθό, τα νέα ποσά για τριετίες και τι αλλάζει στα επιδόματα

Η διαδικασία για τον νέο κατώτατο μισθό εισέρχεται στην τελική της φάση, με τις αποφάσεις να αναμένονται σε λιγότερο από 48 ώρες, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης 26 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η εισήγηση της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2026.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πιο πιθανή απόφαση προβλέπει αύξηση από τα 880 στα 920 ευρώ, επιβεβαιώνοντας μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Η υπουργός Εργασίας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η φετινή αύξηση θα είναι «συνετή», λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, και επηρεάζει συνολικά τη μισθολογική δομή, όχι μόνο το βασικό επίπεδο αποδοχών.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό επηρεάζει επιδόματα και τριετίες

Η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει άμεσο αντίκτυπο και στον δημόσιο τομέα, καθώς καθορίζει τον εισαγωγικό μισθό και τα μισθολογικά κλιμάκια. Στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση συμπαρασύρει τις τριετίες, τα επιδόματα και τις συνολικές αποδοχές. Για παράδειγμα, εργαζόμενοι με μία τριετία θα λαμβάνουν περίπου 1.016 ευρώ, με δύο τριετίες τα 1.117 ευρώ και με τρεις τριετίες έως 1.230 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το επίδομα ανεργίας αυξάνεται από τα 540 ευρώ που είναι σήμερα, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα 2026 που θα καταβάλλει η ΔΥΠΑ στους επιδοτούμενους ανέργους.

Μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών λόγω των συλλογικών συμβάσεων

Η νέα ρύθμιση επηρεάζει άμεσα περίπου 575.684 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (σχεδόν το 23% των μισθωτών) και έμμεσα το σύνολο της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων, όπως στον επισιτισμό όπου ήδη έχουν υπογραφεί νέες αυξήσεις, μπορεί να λειτουργήσουν ως οδηγός για άλλους κλάδους, όπως η βιομηχανία και οι υπηρεσίες.

Ωστόσο, βασικό ερώτημα παραμένει το κατά πόσο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό (σ.σ. 40 ευρώ μεικτά στο συντηρητικό σενάριο), αρκεί για να καλύψει το ολοένα αυξανόμενο κόστος διαβίωσης των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο Δημόσιο, σε μια χρονική περίοδο που η στεγαστική κρίση με τα ακριβά ενοίκια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY