- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κανείς μόνος στην κρίση»: Ανάρτηση Πιερρακάκη για τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας
Πώς και πόσο ωφελούνται 3 στους 4 ιδιοκτήτες ΙΧ
Ανάρτηση Πιερρακάκη για τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Κανείς μόνος στην κρίση» - Πώς και πόσο ωφελούνται 3 στους 4 ιδιοκτήτες ΙΧ. Τι αναφέρει για αγρότες και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Με το μήνυμα «Κανείς μόνος στην κρίση - Στήριξη στην κοινωνία - Προστασία στην οικονομία - Σταθερότητα για τη χώρα», ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης πλαισιώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δέσμη στοχευμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, την οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ο κύριος Πιερρακάκης αναφέρει ότι, από κοινού με τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά, εξειδίκευσε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως απάντηση στις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Τονίζει ότι πρόκειται για προσωρινά και στοχευμένα μέτρα συνολικού ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, που καλύπτουν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2026.
Ειδικότερα, υπογραμμίζει τέσσερις κατευθύνσεις παρέμβασης:
• Πρώτον, την Ψηφιακή Κάρτα Καυσίμων, ύψους 50 ευρώ για ιδιοκτήτες ΙΧ στην ηπειρωτική χώρα και 60 ευρώ για τα νησιά για το σύνολο του διμήνου — με μέσο όφελος 36 λεπτά ανά λίτρο. Όπως αναφέρει, με τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, το μέτρο καλύπτει 3 στους 4 ιδιοκτήτες οχημάτων στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.
• Δεύτερον, την επιδότηση diesel κίνησης κατά σχεδόν 20 λεπτά ανά λίτρο απευθείας στην αντλία, με στόχο να περιοριστεί η μετάδοση της ακρίβειας στη διακίνηση αγαθών και στην αγροτική παραγωγή.
• Τρίτον, την επιχορήγηση 15% της αξίας των τιμολογίων αγοράς λιπασμάτων, ως μέσο ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα.
• Τέταρτον, την αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που παρέχουν σε φοιτητές, ανήλικα και ΑμεΑ, με ρητό στόχο τη συγκράτηση των τιμών εισιτηρίων για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται καθημερινά στο όνομα μιας σκληρής αντιπολιτευτικής ρητορικής η οποία πρεσβεύει την αλήθεια.
Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται
Με 17 βουλευτές μένει η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Κάθε τι που φέρνει μια αλλαγή, φέρνει μαζί μέσα του τη δύναμη της ελπίδας» δηλώνει ο βουλευτής
Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Βόρεια Εύβοια
«Η λάμψη, το ταλέντο και η μοναδική παρουσία της θα μείνουν για πάντα ζωντανά μέσα απο τις ταινίες της» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων
Η συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού
«Ηθοποιός που συνδύαζε φυσικό κάλλος και μια σπάνια γοητεία, με πηγαίο ταλέντο, έπλασε ρόλους διαχρονικούς, που θα εξακολουθούν να μας χαρίζουν συγκίνηση και χαρά»
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Γιατί οι οδηγοί δεν θα δουν ολόκληρη την έκπτωση των 10 λεπτών στη βενζίνη
Μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμέρου
«Ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει» απαντά στην ΕΛΑΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Οι συνολικές αφίξεις μειώθηκαν από περίπου 890.000 το 2015 σε 48.000 το 2025, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε στοιχεία για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργιάδη κάθε επιτυχία στο έργο και στις δράσεις της κοινότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.