- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Αρνείται την προστασία της α' κατοικίας και παραδίδει περιουσίες στα funds
«Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό» σχολιάζει ο Κώστας Τσουκαλάς
Πώς σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, την εβδομαδιαία ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, στράφηκε σε δήλωσή του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με όσα έγραψε στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα social media.
«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει άβουλος παρατηρητής των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου, που δοκιμάζει ήδη την ελληνική κοινωνία», σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς και αναφέρθηκε ειδικότερα στις τιμές των καυσιμών, σημειώνοντας ότι «έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 2 ευρώ και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται απρόθυμη να προχωρήσει στη μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ όσο διαρκεί η κρίση για να ανακουφίσει τους καταναλωτές από την επιβάρυνση». «Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό και με την ύποπτη αδράνεια της συνεχίζει να στηρίζει την ολιγοπωλιακή δομή της οικονομίας και τα ισχυρά συμφέροντα που υπηρετεί», σχολιάζει. Ο κ. Τσουκαλάς τονίζει πως «μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών - η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία- προχωρούν σε τέτοιες παρεμβάσεις και μόνο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει να αισχροκερδεί με την έμμεση φορολογία, να βγάζει υπερέσοδα πάνω από τους δημοσιονομικούς στόχους για να μοιράσει στο τέλος pass-αντίδωρα».
Σχετικά με την «πολυδιαφημισμένη παρέμβαση» στον εξωδικαστικό μηχανισμό, υποστηρίζει ότι είναι «άλλο ένα έργο που έχουμε ξαναδεί» και πως «με μπαλώματα προσπαθεί να κρύψει τόσο την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του να ελέγξει το ιδιωτικό χρέος όσο και τη μεγάλη ‘επιτυχία' του να διευκολύνει την κερδοσκοπία των funds». «Αρνείται με ιδεοληπτικό πείσμα να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και παραδίδει με την πολιτική του τις περιουσίες των Ελλήνων στα funds», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει άβουλος παρατηρητής των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου, που δοκιμάζει ήδη την ελληνική κοινωνία.
Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευτεί πάνω απο τα 2 ευρώ και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται απρόθυμη να προχωρήσει στη μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ όσο διαρκεί η κρίση για να ανακουφίσει τους καταναλωτές από την επιβάρυνση. Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό και με την ύποπτη αδράνειά της συνεχίζει να στηρίζει την ολιγοπωλιακή δομή της οικονομίας και τα ισχυρά συμφέροντα που υπηρετεί.
Μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών – η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία- προχωρούν σε τέτοιες παρεμβάσεις και μόνο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει να αισχροκερδεί με την έμμεση φορολογία, να βγάζει υπερέσοδα πάνω από τους δημοσιονομικούς στόχους για να μοιράσει στο τέλος pass-αντίδωρα.
Σε σχέση με την πολυδιαφημισμένη παρέμβαση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, είναι «άλλο ένα έργο που έχουμε ξαναδεί». Με μπαλώματα προσπαθεί να κρύψει τόσο την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του να έλεγξει το ιδιωτικό χρέος όσο και τη μεγάλη “επιτυχία” του να διευκολύνει την κερδοσκοπία των funds. Αρνείται με ιδεοληπτικό πείσμα να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και παραδίδει με την πολιτική του τις περιουσίες των Ελλήνων στα funds.»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για κρίση στον πρωτογενή τομέα και για πελατειακές πρακτικές
«Τόσο η Αριστερά όσο και η Εκκλησία πορεύονται με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αναμένουν απαντήσεις από τη Ryanair – Πιέσεις σε κυβέρνηση και Fraport για λύση
«Βιασύνη και προχειρότητα», λένε από τη ΝΔ
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας στη γεωπολιτική σταθερότητα
Η πλευρά Γερουλάνου ζητά όρια στη διεύρυνση, με αιχμές για επιστροφές στελεχών
Ο υπουργός εξήρε την ομάδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για το έργο της στη μείωση του χρέους
Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την επαναγορά και ορθό τον υπολογισμό της τιμής εξαγοράς
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στα σεμινάρια του ΠΟΥ για την ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Ποιοι εξαιρούνται από τον ηλικιακό «κόφτη» των 65 ετών
Σαφές μήνυμα συνεργασίας από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπαράθεση με ΝΔ, με αιχμές για διαφθορά
Στα 2,08 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή της απλής στα βενζινάδικα
Ας μην απορούν γιατί είναι κολλημένη η βελόνα, γιατί έγινε σταρ η Καρυστιανού και γιατί ο Μητσοτάκης είναι με απόσταση ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Η υπουργός Εργασίας απάντησε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της η πρώην υπουργός
Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε
Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί
Ψηφιακή επανάσταση στην κοινωνική ασφάλιση - Ενοποίηση δεδομένων, ταχύτερη απονομή συντάξεων και άμεση διασύνδεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.