Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης για μπλόκα αγροτών: Αντικοινωνική συμπεριφορά η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών

«Να αφήσουμε την Τροχαία να κάνει τη δουλειά της»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Χρυσοχοΐδης για μπλόκα αγροτών: Αντικοινωνική συμπεριφορά η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών © ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τα μπλόκα των αγροτών, την ταλαιπωρία πολιτών και τον ρόλο της Τροχαίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τοποθετήθηκε σήμερα (30.12) στον ΣΚΑΪ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους όπου παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι στην κυβέρνηση αποφασίστηκε να μην ασκηθεί βία, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους για ακόμη μια φορά σε διάλογο. «Έχουμε 6-7.000 τρακτέρ στους δρόμους και χιλιάδες ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα κλαδικά τους προβλήματα και αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να μην ασκηθεί καμία βίαιη ενέργεια για την απομάκρυνση από τους δρόμους», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Σε ερώτηση που δέχθηκε εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους αγρότες, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο πολιτικό κόστος επιπλέον για μας. Πιστεύω ότι πραγματοποιούνται μια σειρά από παράνομες πράξεις, όπως είναι η κατάληψη του δρόμου, ο κίνδυνος που θέτουν τους υπόλοιπους πολίτες λόγω του ότι περιορίζεται ο αυτοκινητόδρομος. Ναι απέναντι σε αυτές τις παράνομες πράξεις η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ασκήσει τη νόμιμη βία για την απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων από τους δρόμους. Και έτσι κάλεσε επανειλημμένα σε διάλογο τους παραγωγούς, τους αγρότες, προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Σε αυτό δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει απάντηση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής του νόμου, μια σειρά από διατάξεις ή μπορεί να εκπονηθούν καινούριες διατάξεις. Αυτό είναι ένα μέτρο που θα αποφασίσει η κυβέρνηση στο επόμενο στάδιο».

Χρυσοχοΐδης: Να αφήσουμε την Τροχαία να κάνει τη δουλειά της 

«Το επόμενο ζήτημα είναι να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για αυτούς που ταξιδεύουν, γιατί ακούγεται πως η Τροχαία βασανίζει τους πολίτες, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και διάφορα άλλα. Ο καθένας πρέπει σε αυτή τη χώρα να κάνει καλά τη δουλειά του. Η Τροχαία έχει να κάνει μια δουλειά. Ο πολίτης που φεύγει από ένα σημείο για να πάει σε ένα άλλο, να πάει με ασφάλεια. Και τα μέτρα ασφαλείας τα αποφασίζουν οι τροχονόμοι, που είναι στο δρόμο και ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και προστατεύουν τις ζωές των ανθρώπων. Να αφήσουμε την Τροχαία να κάνει τη δουλειά της», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι είναι επίτευγμα που δεν υπήρχε κανένα ατύχημα έως τώρα.

«Από την πρώτη ημέρα που υπάρχουν τα μπλόκα στους δρόμους, υπάρχουν αξιωματικοί που συνομιλούν με τους αγρότες και πολλές φορές υπάρχει συνεννόηση, λύσεις. Ορισμένες φορές, όπως προχτές, στην περιοχή του Μαρτίνου, του Κάστρου, πού βρίσκεται η συνεννόηση; Και έχουν βρεθεί χιλιάδες λύσεις. Δεν ήθελαν να ανοίξουν τον δρόμο (οι αγρότες). Η κυβέρνηση χειρίστηκε μέχρι στιγμής το θέμα με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, ευθύνη, έχει απαντήσει σε όλα τα αιτήματα των αγροτών, έχει δώσει λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα. Είναι παράλογο να εμφανίζονται κάποιοι ανένδοτοι, να μην έρχονται να συζητήσουν. Τότε γιατί βγήκαν στους δρόμους; Δεν διαπραγματεύονται; Η κυβέρνηση δεν κατέβασε τα όπλα, σκέφτεται, λειτουργεί πολιτικά, με γνώμονα τη διαπραγμάτευση. Αξίζει να συνεργαστούμε, να διαπραγματευτούμε. Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι», πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους αντιπροσώπους των αγροτών «να μην κάνουν τόσες ακραίες ενέργειες, όπως είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Κάστρο. Δεν μπορείς να ταλαιπωρείς εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Για ποιο λόγο;», σημειώνοντας πως είναι αντικοινωνική συμπεριφορά η ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών. «Από ένα σημείο και μετά είναι κατάχρηση του δικαιώματος. Πρέπει να αναστοχαστεί συνολικά η Ευρώπη για το θέμα», ανέφερε επίσης, σημειώνοντας πως ο αγροτικός τομέας «υποβαθμίζεται». «Και πρέπει να το συζητήσουμε σοβαρά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηριχθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις

Το οικονομικό τοπίο στο οποίο θα κινηθούν Ελλάδα και Ευρώπη το 2026 και τα επόμενα χρόνια, σκιαγραφεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY