- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουτσούμπας στη Βουλή: «Αυτή είστε, κυρία Κωνσταντοπούλου, αυτή είστε!»
Σύγκρουση με αφορμή την εξωτερική πολιτική
Κόντρα Κουτσούμπα – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Να ποιοι είστε»
Ένταση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, όταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε συνολική κριτική στα κόμματα για τη φιλονατοϊκή τους στάση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και έθεσε ερωτήματα για τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μήπως προετοιμάζεται κανένα σχέδιο Τραμπ και για το Αιγαίο κατά τα πρότυπα της Γάζας και της Ουκρανίας;». Παράλληλα κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν, ενώ άσκησε κριτική και σε κόμματα που, όπως είπε, «δεν βγάζουν άχνα» για τα συγκεκριμένα ζητήματα, αναφερόμενος στην Πλεύση Ελευθερίας.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε αναστάτωση στα έδρανα του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία άρχισε να διακόπτει φωναχτά την ομιλία. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρενέβη ζητώντας της να σεβαστεί τον ομιλητή, τονίζοντας ότι είναι «ανεπίτρεπτο» να μιλά ενώ τοποθετείται πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε με έντονο ύφος, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Αυτή είστε, κυρία Κωνσταντοπούλου, αυτή είστε!», φράση που ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους στην αίθουσα.
Η συζήτηση συνεχίστηκε σε τεταμένο κλίμα, με το επεισόδιο να προστίθεται στη μακρά λίστα των κοινοβουλευτικών αντιπαραθέσεων των τελευταίων ημερών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Νέα κόμματα με πρωτοεμφανιζόμενους ή επανεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές που φορούν άλλο προσωπείο»
Με αφορμή την αποκάλυψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό τη φορολόγηση των εφοπλιστών
Ποιοι αγρότες και παραγωγοί παίρνουν χρήματα
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι στα ΑΤΜ
Ποιοι δικαιούνται και τρίτη δόση , τι ισχύει με τις πληρωμές μέσω IBAN
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ μιλάει για τις πολιτικές εξελίξεις
Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το όνομα και την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα
Καταλύτης εξελίξεων σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά
Η ατζέντα των θεμάτων
Οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ στο «Χιλιοστό»
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη προκάλεσαν παραβάσεις και παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο
Συναντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα
Αιχμές για το νέο κόμμα Τσίπρα και άνοιγμα σε ΜέΡΑ25
Πυρά του κατά του διοικητή της ΤτΕ
Κοινή γραμμή Ελλάδας και Λουξεμβούργου για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου
Συνολικά 2.106 παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια θα λάβουν οικονομική επιβράβευση
Ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις με ώθηση από Ευρώπη και τουρισμό υψηλότερης δαπάνης
Από τον «Μεγάλο Περίπατο» και τον Δούκα μέχρι την τρομοκρατία και τα Τέμπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.