- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα του βγει το κεντρώο κόμμα
«Lose-lose η πολιτική του Ανδρουλάκη»
Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κριτική στα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε το πρωί της Δευτέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως δε παρευρεθεί στην παρουσίαση της «Ιθάκης» την Τετάρτη στο «Παλλάς».
«Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα. Είχε τη δική του ανάγκη για προσωπικό απολογισμό. Έχουν ακουστεί άλλωστε πολλά: ότι καταστρέψαμε εμείς τη χώρα, ότι ήταν μια χαρά το 2015 και ο άνθρωπος ήθελε να πει τη δική του αλήθεια. Νομίζω σε πολλά από αυτά έχει δίκιο, βλέπω ένα βιβλίο με ροή που διαβάζεται εύκολα. Έχω διαβάσει το μισό προσεκτικά και από το άλλο έχω δει κομμάτια, είναι και 700 σελίδες. Θεωρώ ότι οι διαφορές μας είναι πολιτικές, δεν θα του βγει το κεντρώο κόμμα», όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ.
«Όπως ξέρετε, δεν είμαι υπέρ των αρχηγικών κομμάτων. Αν με ρωτάτε για το βιβλίο, θα σας έλεγα είναι πολύ πιο σαφές μέχρι το 2019 και πολύ πιο αδύναμο την περίοδο 2019-2023», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποδίδοντας σε αυτό ιδιαίτερη σημασία εφόσον προχωρήσει σε κόμμα ο κ. Τσίπρας. «Αν δεν κάνεις ανασκόπηση για το τι πήγε στραβά και ως αντιπολίτευση έπεσες από το 31% στο 18%, είναι πρόβλημα. Ότι αυτό ήταν μια χαοτική πολυφωνία όπως λέει, εγώ δεν το ακούω και πολύ».
«Αυτό που κάνει ο Ανδρουλάκης είναι lose-lose»
Επίσης σχολίασε για το κατά πόσο υπάρχει έλλειμμα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε:
«Έχουμε προσωποπαγή κόμματα που δεν βοηθούν, όπως του κ. Βαρουφάκη, της κ. Κωνσταντοπούλου και τώρα ίσως του κ. Τσίπρα. Έχουμε τον κ. Ανδρουλάκη όπου αυτό που κάνει μου φαίνεται για lose-lose. Εγώ δεν θα πάω στην παρουσίαση την Τετάρτη ούτε με βλέπω να είμαι σε αυτό το νέο σχήμα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κουράζεται με τις κουβέντες. Έχω την ανάλυση ότι βρισκόμαστε σε μια από αυτές τις περιόδους του καπιταλισμού όπου δεν μπορείς να γυρίσεις σε προηγούμενα status quo».
«Θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας πολιτικά δεν έχει καταλάβει πόσες μεγάλες ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν. Πρέπει να ξέρεις πού θες να πας την οικονομία σε 10 χρόνια. Το κόμμα μου λέει ότι πρέπει να συζητούμε αριστερότερα ή δεξιότερα για τα 3-4 πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά», κατέληξε.
Πηγή: ΣΚΑΙ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.