Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα βρεθεί στο 4ο Επενδυτικό Συνέδριο του ΧΑΑ και της Morgan Stanley
Συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές
Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα βρεθεί στο 4ο Επενδυτικό Συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Morgan Stanley - Συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές
Στο Λονδίνο βρίσκεται σήμερα Δευτέρα (1.12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στις εργασίες του 4ου Επενδυτικού Συνέδριου, που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με ένα από τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς, τη Morgan Stanley.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει το πρωί με τη CEO της Morgan Stanley, Κλερ Γούντμαν. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές, όπου και αναμένεται να τους παρουσιάσει τις ευκαιρίες που δίνονται στη χώρα να επενδύσουν.
Να σημειωθεί πως από το Χρηματιστήριο Αθηνών συνολικά συμμετέχουν 42 εισηγμένες εταιρείες μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους, θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες της ελληνικής οικονομίας τόσο σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης όσο και σε κατ' δίαν συναντήσεις με επενδυτές. Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει τη συνεχιζόμενη πρόοδο τής, αλλά και την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Θα τονίσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους.
Επίσης, θα επισημάνει τις θετικές επιδόσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Επιπλέον, θα δώσει έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γεγονός που, όπως αναμένεται να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενισχύει και τη γεωπολιτική ισχύ της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Οξφόρδη
Το BSG θεωρείται ένα από τα κορυφαία κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας δημόσιας πολιτικής παγκοσμίως. Παρέχει υψηλού επιπέδου διεπιστημονική κατάρτιση στους τομείς της διακυβέρνησης, των διεθνών σχέσεων, της οικονομικής πολιτικής και της ηγεσίας, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύνδεση θεωρίας και πρακτικής διακυβέρνησης. Οι έρευνές του στοχεύουν σε σύγχρονες προκλήσεις, όπως η οικονομική διακυβέρνηση, η κοινωνική πολιτική, η δημοκρατία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.