Ο Μαρινάκης κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι εργαλειοποιεί νεκρό για μικροκομματικό όφελος
Με αφορμή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ
Ο Μαρινάκης κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι εργαλειοποιεί νεκρό για μικροκομματικό όφελος
Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε ευθέως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι εργαλειοποιεί αναφορά σε νεκρό για μικροκομματικό όφελος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε αναφερθεί εκτενώς στην υπόθεση που, όπως υποστήριξε, οδήγησε τον Αναστάση Καραναστάση σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης έχει στο παρελθόν «προσβάλει τη μνήμη νεκρού» για να αντλήσει πολιτικό όφελος. Υπενθύμισε δε την περίπτωση του μηχανοδηγού των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρακτικές «θα την ακολουθούν για μια ζωή».
Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της, καθώς και για την εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Ελευθερία των Μέσων (European Media Freedom Act), εγκρίθηκε επί της Αρχής μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην εκπρόθεσμη τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων της ΕΡΤ προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα ή τη ΝΕΡΙΤ. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη επί της αρχής, αλλά λόγω παρατηρήσεων άλλων υπουργείων το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου και θα επανέλθει σε επόμενο νομοσχέδιο.
Ο υφυπουργός απάντησε επίσης στις αναφορές της κ. Κωνσταντοπούλου ότι είναι «διορισμένος» υπουργός και όχι εκλεγμένος βουλευτής, σημειώνοντας ότι θα δώσει τη μάχη του στις επόμενες εκλογές. Παρέπεμψε, τέλος, στη δημόσια καταγγελία της κ. Δάλλα, η οποία είχε κάνει λόγο για «καρατόμηση» από την Πλεύση Ελευθερίας, υποστηρίζοντας ότι οι εσωτερικές καταγγελίες στο κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου «είναι εκεί και τη συνοδεύουν».
Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Μετατρέποντας τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη σε μια αναξιόπιστη χώρα
Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ευρωζώνης
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Όταν η πολιτική αποτυγχάνει να παραγάγει εναλλακτική εξουσίας, η σταθερότητα γίνεται το ύστατο διακύβευμα
Τι συμβαίνει και το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να προηγείται δημοσκοπικά της αντιπολίτευσης, και μάλιστα με διψήφια ποσοστά;
«Το ήθος της πολιτικής γίνεται, προοπτικά, ήθος της κοινωνίας, έγραφε ο πατέρας μου»
«Το έρεβος της τρομοκρατίας μπορεί να νικηθεί μόνο με το φως μιας δημοκρατίας» επισήμανε ο ΠτΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.