- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκέι = όλα και τίποτα
Γκέι λαϊφστάιλ. Γκέι ζωή. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτά;
Γκέι λαϊφστάιλ. Γκέι ζωή. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτά; Είναι να βγαίνεις σε γκέι μπαρ; Να διαβάζεις γκέι βιβλία; Να ψωνίζεσαι σε γκέι χώρους; Να φοράς γκέι ρούχα;
Το πρόβλημα δεν είναι τα μπαρ, οι χώροι ή τα ρούχα, αλλά το «γκέι». Ως λέξη σημαίνει τα πάντα και το τίποτα. Είναι μια λέξη μαγική: χωράει ό,τι της χώνει ο καθένας. Θηλυπρεπείς κομμώτριες, νεάτερνταλ αρκούδοι και κομπλεξικοί οικογενειάρχες, όλοι κάνουν έρωτα με άντρες. Ο περισσότερος κόσμος (μαζί κι οι γκέι) πιστεύει ότι το να είσαι γκέι σημαίνει να βγαίνεις σε «γκετοποιημένα» μαγαζιά, να φοράς μοδάτα ρούχα, να ψωνίζεις άντρες από το πάρκο, το διαδίκτυο ή τις σάουνες και ν’ ακούς Βανδή, Μαντόνα ή ηλέκτρο. Φαντάζομαι είναι γκέι αυτά. Αλλά γκέι είναι επίσης να διαβάζεις Μπουρντιέ, να τρως παϊδάκια και τζατζίκια σε ταβέρνες, ν’ ακούς Τσιτσάνη, όπερα ή κάντρι και να γνωρίζεις άντρες σε τσοντάδικα. Γκέι είναι όλα και τίποτα, γιατί το μόνο κοινό που έχουμε μεταξύ μας είναι το ότι γουστάρουμε άντρες.
Τότε γιατί γράφεις μόνο για γκέι μπαρ, σάουνες και βιντεοκλάμπ, με ρωτάνε κάποιοι. Δεν ενδιαφέρουν όλους τους γκέι αυτά. Εννοείται! Όμως γράφω επίσης για γκέι δικαιώματα, το Athens Pride και την ομοφοβία που βιώνουμε. Έλα όμως που αυτά δεν ενδιαφέρουν άλλους, οι οποίοι παραπονιούνται όταν η στήλη μυρίζει ακτιβισμό και διεκδίκηση. Που πάει να πει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όλοι. Είμαστε διαφορετικοί.
Διαφορετικοί - ξεδιαφορετικοί, ένα πράγμα μας ενώνει: Το σεξ. Κι εδώ υπεισέρχονται διαφορές (πόσο, πού, πώς, με ποιους), αλλά ένα πράγμα παραμένει σταθερό: το χρειαζόμαστε. Όπως είπε κι ο Φρόιντ, η μόνη διαστροφή στο σεξ είναι το καθόλου.
Πού το βρίσκουμε λοιπόν το ρημάδι το σεξ; Εγώ, επιτέλους, το ’χω μες στο σπίτι μου, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω πολλά ψώνια τελευταία, αλλά ένα ιδιαίτερα κατάλληλο μέρος για σεξουαλικά ψώνια που μπορείτε να καταναλώσετε μόνοι ή με παρέα είναι η αλυσίδα γκέι sex shop Eroxxx. Από τα παλαιότερα της χώρας το DVDPlanet, η ναυαρχίδα τους, μετακόμισε από την Εμ. Μπενάκη στη Σταδίου 61, δίπλα στο Ζάρα της Ομόνοιας, στον πρώτο όροφο. Θα βρείτε γκέι ερωτικές ταινίες που μπορείτε να νοικιάσετε με τη βδομάδα, ν’ αγοράσετε ή να καταναλώσετε επιτόπου σε ιδιωτικές καμπίνες προβολών, πλήρως κλιματιζόμενες. Εκτός από τις τελευταίες κυκλοφορίες γκέι ταινιών, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σεξουαλικών ομοιωμάτων και άλλων ερωτικών παιχνιδιών για ν’ αλατοπιπερώσετε τη ζωή σας, αν σας φτιάχνουν αυτά. Δεν είναι ντροπή, μας το ’μαθε κι η Σαμάνθα. Προσωπικά βαριέμαι αφάνταστα τον ερωτικό εξοπλισμό, αλλά έχω φίλους που θεωρούν ότι το σεξ χωρίς παιχνίδια είναι σαν σουβλάκι δίχως πίτα.
Το DVDPlanet είναι ανοιχτό καθημερινά 10.00-22.00, Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 12.00-20.00. Το αδερφάκι του, DVDLAND, βρίσκεται Πανεπιστημίου 65, στο 2ο όροφο και είναι ανοιχτό καθημερινά 12.00-22.00. Έχουν κι ένα ξαδερφάκι στη Θεσσαλονίκη, το Videorama DVD Gay Club, Οδυσσέως 13, πλατεία Βαρδάρη, ανοιχτό 14.00-22.00.
Δεν κρατιέμαι, θα το πω: Εκτός απ’ το σεξ, όλοι οι γκέι άντρες έχουμε άλλο ένα κοινό: την καταπίεση. Την απέξω, της κοινωνίας, και την εσωτερική, που ’ναι χειρότερη. Γι’ αυτήν, όμως, οι περισσότεροι σφυρίζουμε αδιάφορα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.