- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παράταξη Μπακογιάννη: Υποκρισία Δούκα - Πώς το Airbnb κατάπιε τις μειώσεις των δημοτικών τελών
«Την ώρα που επιτίθεται στην ΠΟΜΙΔΑ, δέχεται χορηγία από την Airbnb για τον Λυκαβηττό»
Η ανακοίνωση της παράταξης Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» για τα δημοτικά τέλη και το Airbnb
Κατά της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων στρέφεται η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», υπογραμμίζοντας ότι την ώρα που η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τον Χάρη Δούκα μείωση των δημοτικών τελών, ο δήμος δέχεται χορηγία από την Airbnb για τον Λυκαβηττό.
«Ο κ. Δούκας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ένας από τους παράγοντες της αύξησης των ενοικίων είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, σύμφωνα με τις πιο αξιόπιστες διεθνείς μελέτες. Θα μπορούσε να τις συμβουλευθεί, αν έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του. Την ώρα που η στεγαστική κρίση προβληματίζει και αναζητούνται λύσεις, πρώτη προτεραιότητά του θα έπρεπε να είναι οι δημότες αυτής της πόλης. Όχι οτιδήποτε άλλο. Αλήθεια, τι λένε επ’ αυτών ο κ. Ζαχαριάδης και η Ανοιχτή Πόλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Μπακογιάννη.
Η ανακοίνωση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο θεσμικός εκπρόσωπος των ιδιοκτητών σε όλη τη χώρα, ζητά από τον Δήμαρχο Αθηναίων μείωση των δημοτικών τελών. Το είχε ζητήσει και στη δική μας θητεία και ανταποκριθήκαμε δύο φορές θετικά.
Ο Δήμαρχος, αντί να συζητήσει το αίτημα, επιτίθεται στην ΠΟΜΙΔΑ και την επιπλήττει επειδή —όπως ισχυρίζεται— δεν ασχολείται αρκετά με τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Η υποκρισία όμως του κ. Δούκα περισσεύει. Την ώρα που επιτίθεται, δέχεται χορηγία από την Airbnb για τον Λυκαβηττό. Από την ίδια εταιρεία που προεκλογικά κατήγγειλε για την αύξηση 450% στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τα τελευταία χρόνια και δεσμευόταν ότι θα της βάλει όριο, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ο κ. Δούκας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ένας από τους παράγοντες της αύξησης των ενοικίων είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, σύμφωνα με τις πιο αξιόπιστες διεθνείς μελέτες. Θα μπορούσε να τις συμβουλευθεί, αν έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του.
Την ώρα που η στεγαστική κρίση προβληματίζει και αναζητούνται λύσεις, πρώτη προτεραιότητά του θα έπρεπε να είναι οι δημότες αυτής της πόλης. Όχι οτιδήποτε άλλο.
Αλήθεια, τι λένε επ’ αυτών ο κ. Ζαχαριάδης και η Ανοιχτή Πόλη;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.