- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης: Έχουν συλληφθεί 1.500 μέλη της Greek Mafia - Φόνοι δύο δεκαετιών τώρα έχουν εξιχνιαστεί
Το μήνυμα για το μακελειό στα Βορίζια
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τα Βορίζια, την Greek Mafia και την αστυνομική παρουσία σε οικισμούς Ρομά
Στη Βορίζια, την οπλοκατοχή, τις βεντέτες και την Greek Mafia αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ERTNews ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε αυτό το κακό. Έχουν επικρατήσει αντιλήψεις που στηρίχθηκαν στην ανοχή. Πρέπει να τις ξεριζώσουμε, ακόμη και ως απλή νοοτροπία. Από τις “μπαλωθιές»” μέχρι τον τρόπο που επιλέγουν ορισμένοι να λύνουν τις διαφορές τους. Ουτοπία να πιστεύουμε ότι μπορεί να προλαβαίνει η Αστυνομία τις βεντέτες», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιβάλλουμε την αντίληψη της πρόληψης και της αλλαγής νοοτροπίας. Πρέπει να ξηλώσουμε την αντίληψη ότι οικογένειες με τα χρήματα και τα όπλα τους επιβάλλουν τα συμφέροντά τους και αυτό θα το ξεριζώσουμε».
Σχετικά με τη δράση της Greek Mafia και τις νέες συλλήψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «οι κατηγορούμενοι δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην εικόνα της χώρας». Όπως ανέφερε, η αρμόδια νέα υπηρεσία έχει συλλάβει 1.500 άτομα μέσα σε έναν χρόνο, εκ των οποίων 550 έχουν προφυλακιστεί. «Φόνοι δύο δεκαετιών που ήταν ανεξιχνίαστοι, τώρα έχουν εξιχνιαστεί. Εξολοθρεύονται και νέες γενιές εκτελεστών», σημείωσε.
Χρυσοχοΐδης: Αστυνομική παρουσία σε οικισμούς Ρομά
Για το ζήτημα της αστυνόμευσης σε περιοχές με πληθυσμούς Ρομά, τόνισε ότι «το πρώτο βήμα είναι η παρουσία μέσα στους οικισμούς, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι δεν υπάρχουν άβατα». Όπως ενημέρωσε, στην Αττική ξεκίνησε χθες η εφαρμογή του μέτρου, με 120 αστυνομικούς να αναπτύσσονται σε κρίσιμες περιοχές της Δυτικής Αττικής. «Ναρκωτικά, όπλα, πυροβολισμοί, ακόμα και αυτοί που κυκλοφορούν με μικρά αυτοκίνητα που μετατρέπουν σε κλαμπ και διαταράσσουν τους πολίτες, όλα αυτά δεν έχουν θέση στην κοινωνία», τόνισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone»
Η επένδυση της Metlen μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας για ΕΣΥ, υποκλοπές και θεσμούς
Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παραγγελία της πρέσβεως των ΗΠΑ, δηλώνει ο Πολάκης
Παράλληλα έβαλε στο στόχαστρο και τον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αιχμές κατά Μητσοτάκη και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία
Παράλληλα, ζητείται προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης,
Οι βασικές προτεραιότητες του κλάδου
Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δέκα πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία και αφήνουν αιχμές για νέο φορέα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση του ευρώ με τις σημερινές προκλήσεις ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας
Επίσκεψη σε δύο ΚΑΠΗ του Πειραιά πραγματοποίησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Στην τελετή απονομής του «Βραβείου Καρλομάγνου» στο Άαχεν βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Καλύτεροι όροι εργασίας για σχεδόν μισό εκατ. ανθρώπους», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας
Μεταξύ των αντικειμένων ξεχωρίζει η σπάνια ψηφιδωτή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, του 12ου αι.
Το Deon Policy Institute πρότεινε το φορολογικό κίνητρο επαναπατρισμού να επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα
Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που προανήγγειλε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.