Πολιτικη & Οικονομια

«Αν θέλαμε μπαίναμε στη Βουλή»

Τα χειρότερα θα φέρουν και «κανονικές εισβολές»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αν θέλαμε μπαίναμε στη Βουλή, αλλά η απόφασή μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο. «Αν φτάσουμε στα χειρότερα» (δηλαδή θανάτους κρατουμένων από απεργία πείνας) «να ξέρουν όλοι ότι τότε μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και κανονικές εισβολές».

Αυτά αναφέρει για την προχτεσινή εισβολή στη Βουλή, που είχε γίνει για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄,  η Αναρχική Ομάδα «Ρουβίκωνας» σε κείμενό της που ανάρτησε στο ίντερνετ.

Άλλα σημεία της ανακοίνωσης:

· «Ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι. Ένα καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο; Για εμάς πάντως φέρουν σε απόλυτο βαθμό την πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας»

· «Υπάρχει η κριτική ότι τώρα, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πράγματα που με άλλες κυβερνήσεις δεν γίνονταν, με το επιχείρημα ότι απολαμβάνουμε μια ιδιότυπη 'ανοχή' από τη σημερινή πολιτική εξουσία. Απαντάμε: Το 2008 με τις γενικευμένες συγκρούσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, ποιανών την ανοχή απολαμβάναμε; Μήπως των υπουργών της Δεξιάς; Όταν κρατήθηκε όμηρος ο Βενιζέλος στο Πολυτεχνείο με κυβέρνηση ΝΔ τι είδους πολιτικό κενό εκμεταλλευτήκαμε; Όταν πηγαίναμε στα σπίτια του τότε πρωθυπουργού Σημίτη και πρόσφατα στου Σαμαρά, υπήρχε και τότε 'κατειλημμένο κράτος' και 'ξέφραγο αμπέλι'; Το 1991, με τις γενικευμένες συγκρούσεις, μάς έκλεινε το μάτι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;»

· «Ανέκαθεν τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτυσσόταν στόχευαν τους εκάστοτε διαχειριστές που υπήρχαν στη κυβερνητική εξουσία, όταν λάμβανε χώρα μια απεργία πείνας»

· Σήμερα η υγεία των κρατούμενων απεργών πείνας «είναι πλέον οριακή. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες. Είμαστε στο παρά πέντε».