- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ για Άγνωστο Στρατιώτη: Ο κ. Δένδιας πετάει αλλού τον «μουτζούρη», που του έριξαν
«Ο κόσμος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του διχασμού και της εργαλειοποίησης» σημειώνει ο κ. Τσουκαλάς
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς για τον Νίκο Δένδια και την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
Αιχμές για τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την καθαριότητα του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, αφήνει σήμερα (24.10) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς.
Μιλώντας στο Action24 ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε ως «ωμά ψέματα» τα όσα λέχθηκαν νωρίτερα στην ίδια εκπομπή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και εξήγησε: «Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μαρινάκης, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούσε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε από την πρώτη στιγμή αποδεχτεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή ακόμα και από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, αλλά και προανακριτική επιτροπή για να ελέγξει τυχόν ποινικές ευθύνες όπως ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με το διαβιβαστικό που συνόδευε τη δικογραφία της. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός εξευτέλισε τους βουλευτές του εμποδίζοντας τους να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Βουλής».
Σχετικά με την τροπολογία για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τόνισε ότι «εμείς υποβάλαμε ένσταση αντισυνταγματικότητας διότι το άρθρο 101 του Συντάγματος ορίζει ότι για τις τοπικές υποθέσεις αρμόδια είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, παραβιάζει αυτήν τη συνταγματική πρόβλεψη, καθώς αφαιρεί από τον δήμο Αθηναίων την ευθύνη για το μνημείο και τη μεταφέρει στο υπουργείο Άμυνας. Συνεπώς, η κυβέρνηση αφαιρεί θεσμοθετημένες αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Δένδιας επειδή προφανώς δε θέλει να εφαρμόσει την τροπολογία γιατί διαφωνεί και προσπάθησε -αντίθετα σε όσα πλέον προβλέπονται- να αναθέσει εκ νέου στη δημοτική αρχή της Αθήνας τη φροντίδα του μνημείου, που ανέθεσε στο υπουργείο Άμυνας η τροπολογία. Τη φροντίδα, όμως, έχει τώρα το υπουργείο Άμυνας, τη φορέσανε "καπέλο" στον κ. Δένδια. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία κυβέρνηση παρωδία. Ο κ. Δένδιας θέλει να πετάξει τον "μουτζούρη" που του ρίξανε από πάνω του».
Ο Κώστας Τσουκαλάς, τέλος, επισήμανε την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και σημείωσε ότι «οι παρελάσεις, και εν προκειμένω αυτή της 28ης Οκτωβρίου, αποτελούν μία συνθήκη που ενώνει του Έλληνες και ο κόσμος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του διχασμού και της εργαλειοποίησης. Εμείς έχουμε ένα καθαρό μήνυμα: μετριοπάθεια και εθνική ενότητα».
Διαβάστε επίσης → Απάντηση Δένδια σε Δούκα: Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι
Τι λεφτά θα πάρουν 8.552 συνταξιούχοι του Δημοσίου
Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου
«Οδύσσεια» και «Ιθάκη» πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η προθεσμία και τα πρόστιμα
Αναδρομικά για το 2024 και νέα πίστωση έως το τέλος Νοεμβρίου για τα μισθώματα του 2025
Είχαν καταργηθεί το 2012
Περισσότερες δυνατότητες Erasmus για τους εκπαιδευτικούς
Η χώρα αποκτά έναν πλήρως ανανεωμένο χάρτη για το πού και με ποιους όρους μπορούν να αναπτύσσονται έργα ΑΠΕ
Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου
Το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές
Τελειώνει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων - Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
427 αυτοψίες σε πληγείσες περιοχές σε όλη τη χώρα
«Αποχαιρετώ το φωτεινό μυαλό του»
«Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να σημαίνει απομόνωση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής
«Υπάρχουν δύο εκκρεμότητες που θολώνουν τον συμπαγή χαρακτήρα της Ομάδας»
Η ανεύθυνη οδική συμπεριφορά δεν είναι νομοτέλεια για την πατρίδα μας
Ο πρωθυπουργός εξηγεί τι σημαίνει η ανακοίνωση της πρόωρης αποπληρωμής €13 δισ. μέσα στο 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.