- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τέμπη: Η δίκη θα γίνει σε αίθουσα 283 τ.μ. - Θα παρίστανται 250 δικηγόροι
Η δίκη ξεκινά στις 23 Μαρτίου
Ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συνολικά 36 είναι οι κατηγορούμενοι, ενώ η δικογραφία ξεπερνά τις 60.000 σελίδες. Η δίκη θα ξεκινήσει στο Συνεδριακό Κέντρο του Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί σε αίθουσα ακροατηρίου 283,75 τετραγωνικών μέτρων.
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι στην αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη θα υπάρχει χώρος για την παρουσία κοινού, δημοσιογράφων, αλλά και αστυνομικών. Δίπλα στην κεντρική αίθουσα έχουν διαμορφωθεί βοηθητικοί χώροι: αίθουσα αναμονής μαρτύρων, χώρος δικηγόρων, φουαγιέ και αίθουσα Τύπου μόλις 17 τ.μ.. 33 από τους 36 κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, ενώ τρεις παραπέμπονται για πλημμελήματα. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για δύο Ιταλούς τεχνικούς της Hellenic Train και ένα μέλος της επιτροπής που ενέκρινε τη μετάταξη του σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, παρά το όριο ηλικίας που προέβλεπε ο νόμος.
Ο Γιώργος Φλωρίδης για τα Τέμπη
«Ξεκινήσαμε στη Λάρισα από το μηδέν και ξεκινήσαμε νωρίς, γιατί ξέραμε ότι αν αυτό το αφήσουμε τελευταία στιγμή, δεν θα είχαμε χώρο, όπως γινόταν παλιότερα. Σε συνεργασία με την περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπου είχε εντοπίσει το κτίριο μαζί με τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία ξεκινήσαμε μια διαδικασία ανακαίνισης αλλά και διαμόρφωσης αυτού του κτιρίου», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Όπως εξήγησε, στην κύρια αίθουσα θα βρίσκονται οι δικαστές, οι κατηγορούμενοι και περίπου 200–250 δικηγόροι, ενώ παραπλεύρως έχουν προβλεφθεί χώροι για το κοινό, τους δημοσιογράφους, την αστυνομία και τη διάσκεψη των δικαστών.
«Τα πολιτικά πρόσωπα εξετάζονται από τη Βουλή και, αν προκύψει παραπομπή, δικάζονται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Δεν μπορούν να δικαστούν με τη συνήθη διαδικασία», εξήγησε, προσθέτοντας ότι, εφόσον παραπεμφθούν, θα υπάρξει ξεχωριστή δίκη για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.
Ερωτηθείς για την εκταφή των θυμάτων της τραγωδίας, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες, καθώς «εκκρεμούν αιτήματα των ενδιαφερομένων, όπως της κυρίας Κωνσταντοπούλου, για διορισμό τεχνικού συμβούλου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.