- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έντονη λεκτική αντιπαράθεση Καιρίδη - Βελόπουλου: Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής, φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία
Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
Έντονη λεκτική αντιπαράθεση Καιρίδη - Βελόπουλου: Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής, φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης (16.10.2025) στη Βουλη – στο πλαίσιο συζήτησης για την εξωτερική πολιτική – μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή της Ν.Δ., Δημήτρη Καιρίδη.
Η επίθεση και οι κατηγορίες του κ. Βελόπουλου προς την κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και η αναφορά του σε «πατριώτες φερετζέ», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Καιρίδη.
«Αν είσαι πατριώτης φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία», φώναξε από τα έδρανα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, με τον κ. Βελόπουλο να αντιτείνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει, ενώ τον χαρακτήρισε «χρήσιμο ανόητο».
Η προεδρεύουσα της συνεδρίασης, Όλγα Γεροβασίλη, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τορπιλίζεται η συζήτηση που αφορά την εξωτερική πολιτική με άλλα θέματα και πρόσθεσε ότι «όποιος δεν μπορεί να συγκρατηθεί να βγει από την αίθουσα».
«Αν δεν τον βάλετε στην τάξη θα κατέβω να τον βάλω εγώ», σχολίασε ο κ. Βελόπουλος εξαπολύοντας προσωπικές αιχμές κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ που συνέχισε να διαμαρτύρεται.
«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι το υβρεολόγιο και το χυδαίο λόγο του κ. Βελόπουλου. Έχασε την ψυχραιμία του και εκτόξευσε ύβρεις και σε μένα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Ο κ. Βελόπουλος θεωρεί μόνο τον εαυτό του πατριώτη και μας αμφισβητεί τον πατριωτισμό. Δεν μπορεί κανείς πολιτικός αρχηγός να προσβάλει κανέναν. Ο λαός ζητάει λύσεις, όχι κούφια λόγια και πομφόλυγες» δήλωσε αμέσως μετά το επεισόδιο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Καιρίδης, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει προσωπικές αιχμές που άφησε εναντίον του.
«Είναι γνωστός ο άνδρας και ο χαρακτήρας του. Χυδαιολογεί. Ακούστηκαν κάποιες εκφράσεις που δεν περιποιούν τιμή για το ελληνικό κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Καιρίδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.