- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΥΠΕΞ: Επαναπατρισμός με ειδική πτήση των 27 Ελλήνων που μετείχαν στο στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
Η εξέλιξη αυτή κλείνει έναν διπλωματικό κύκλο εντατικών διαβουλεύσεων
ΥΠΕΞ: Επαναπατρισμός με ειδική πτήση των 27 Ελλήνων που μετείχαν στο στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
Με ειδική πτήση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι 27 Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla» προς την Γάζα και κρατούνται στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι Έλληνες πολίτες είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχεται κάθε αναγκαία υποστήριξη. Σήμερα τους επισκέφθηκε στο κέντρο κράτησης αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ, με επικεφαλής την πρέσβη, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται δίπλα τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπατρισμού.
Το ΥΠΕΞ και η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες. Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, η ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Eilat-Ramon και θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα, μεταφέροντας με ασφάλεια τους Έλληνες πολίτες.
Η εξέλιξη αυτή κλείνει έναν διπλωματικό κύκλο εντατικών διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν αμέσως μετά την κράτηση των Ελλήνων μελών του στολίσκου, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων τους και την ασφαλή επιστροφή τους στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.